Cancel·lada la visita del secretari general de Vox, Ignacio Garriga, a les Balears enmig d'una confrontació amb el PP.

Cancel·lada la visita del secretari general de Vox, Ignacio Garriga, a les Balears enmig d'una confrontació amb el PP.

PALMA, 19 Oct.

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, finalment no visitarà aquest dijous Palma, com tenia previst, segons ha informat el partit poc després de les 9.00 hores.

Garriga havia programat un viatge a Balears per mantenir reunions amb els equips del partit a l'Ajuntament, el Consell de Mallorca i el Parlament balear, en un context polític marcat pel xoc amb el PP després de no aprovar-se el sostre de despesa per al 2024 el passat dimarts.

Malgrat tot, des de Vox a Balears asseguraven que la visita estava programada abans de la votació del límit de despesa, i l'encabien dins d'una ronda d'encontres que el secretari general fa als representants del partit a les diferents províncies.

En qualsevol cas, l'estat de les relacions amb el PP serien inevitàblement un dels temes que tractaria Garriga amb els diferents responsables de Vox a les principals institucions mallorquines.

El partit havia convocat els mitjans per fer declaracions a les 11.00 hores davant el Parlament. Aquest mateix dijous PP i Vox a Balears tenen previst reunir-se per intentar tancar la polèmica i "ajustar unes petites discrepàncies", en paraules de la portaveu adjunta del PP al Parlament, Marga Duran, que ha negat rotundament una crisi o ruptura de l'acord entre les dues forces.

Aquest dimecres fonts del partit a nivell nacional confiaven que la crisi amb el PP es solucionarà properament. La portaveu de Vox al Congrés, Pepa Millán, afirmava que el seu partit segueix "amb la mà estesa" al PP i que "més d'hora que tard" acabaran trecant endavant tant el sostre de despesa com la proposta sobre llengües.

Per la seva banda, el diputat de Vox al Congrés Jorge Campos llançava la possibilitat de convocar la comissió de seguiment del pacte pel "desencontre" a compte de la llibertat de tria de llengua: "Tot el que està pactat, tot el que està a l'acord de govern per a recuperar la llibertat lingüística, s'ha de complir".

Cal recordar que, en el cas de Balears, la 'popular' Marga Prohens governa en solitari després d'haver arribat a un acord programàtic de 110 punts amb Vox. L'acord es troba en un moment políticament tens a haver tombat Vox el sostre de despesa per al 2024 aquest dimarts al Parlament, després que el PP no donés suport a la seva proposició no de llei sobre la llibertat de tria de llengua en l'ensenyament.

Paral·lelament, a l'Ajuntament de Palma també governa el PP gràcies a un acord amb Vox sense que els seus regidors ocupin càrrecs a l'equip de govern. En canvi, al Consell de Mallorca Vox va entrar al govern amb una vicepresidència de Medi Ambient i una Conselleria insular de Promoció Econòmica.

Tags

Categoría

Illes Balears