Carot (UIB) assegura que el Govern està d'acord amb construir la residència estudiantil a l'antiga presó de Palma.

Carot (UIB) assegura que el Govern està d'acord amb construir la residència estudiantil a l'antiga presó de Palma.

PALMA, 19 Jul.

El rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Jaume Carot, ha mantingut aquest dimecres una reunió amb la presidenta del Govern, Marga Prohens, i el conseller d'Educació, Antoni Vera, en la qual tant la líder de l'Executiu balear com el responsable d'Educació li han expressat el seu beneplàcit per construir la futura residència estudiantil a l'antiga presó de Palma.

Durant una roda de premsa després de l'audiència amb Prohens, que Carot ha definit com "tremendament cordial", el rector ha explicat que durant aquesta s'han abordat també qüestions relatives a la finançament i a les noves titulacions dels graus.

Respecte a la residència d'estudiants, ha defensat que "les ciutats universitàries se'n beneficien molt de ser universitàries" per la qual cosa el Govern s'ha compromès a estudiar la situació actual de la localització triada, tot i que "és un tema que depèn essencialment de l'Ajuntament de Palma".

Sobre les noves titulacions que Educació i la Universitat posaran en marxa conjuntament, Carot ha detallat que es tracten dels graus de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, Farmàcia i Ciències del Mar.

D'altra banda, ha aclarit que sobre matèria lingüística no s'ha parlat però que "el que a ell li preocupa és que totes les competències que abans estaven a la Direcció General de Política Lingüística estiguin en algun lloc, i estan".

A més, ha afegit que "un no pot renunciar a tenir gent de fora, però es deu incentivar que aprenguin la llengua".

Quant a la separació de Universitat i Investigació en diferents conselleries ha afirmat que "no és la primera vegada que estan separades" i que "no li preocupa massa mentre hi hagi bona entesa i una comunicació fluida".

Preguntat sobre l'estat de la investigadora que aquest dimarts va patir ferides múltiples a causa de l'explosió d'un recipient de vidre en el laboratori d'Enginyeria Física de la UIB, Carot ha aclarit que "ja està a casa seva", que aquest dimarts va ser operada i al trobar-se fora de perill "no va haver de passar la nit ingressada a l'hospital".

Sobre l'aclariment dels fets, ha explicat que "etimològicament va ser el que es diu un accident, no es podia preveure de cap manera. Estava fent una reacció química i li va explotar".

Finalment, el rector ha comentat que ha convidat la presidenta a assistir a la inauguració del curs escolar el proper 8 de setembre.

Tags

Categoría

Illes Balears