• dilluns 5 de juny del 2023

CCOO assenyala l'"incompliment flagrant" del conveni dels treballadors de residències en no actualitzar els salaris

img

PALMA, 19 Jul.

CCOO ha assenyalat, aquest dimarts, l'"incompliment flagrant" " per part de les patronals del conveni del sector d'atenció a la dependència --centres de dia, residències, teleassistència i ajuda a domicili-- en no actualitzar les taules salarials el 2022.

En roda de premsa , el responsable de la Federació estatal de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO, Jesús Cabrera, ha indicat que s'està incomplint, a més, la sentència de l'Audiència Nacional en relació amb la pujada salarial del 6,5%, per la qual es reconeix aquest increment salarial.

Per això, des de CCOO s'han reunit aquest dimarts amb delegats i delegades del sector de la dependència a Palma per explicar-los la situació de la negociació col·lectiva després d'aquesta sentència judicial. Cabrera ha especificat que serà a la nòmina del juliol quan comprovin quines empreses del sector han complert aquesta sentència.

Des d'una de les patronals del sector, la Federació Empresarial de Dependència (FED), ja han anunciat que van a recórrer la decisió judicial. Amb això, CCOO entén que no aplicaran aquesta pujada. "En funció del que passi amb les nòmines de juliol, CCOO actuarà i anunciarà mobilitzacions", ha anunciat Cabrera.

Notícies més vistes Avui