CCOO considera "insuficient" prohibir l'ús de mòbils als centres educatius i demana "respostes estructurals".

CCOO considera

PALMA, 13 de gener.

La Federació d'Ensenyament del sindicat CCOO a Balears (FE-CCOO) ha considerat "insuficient" la prohibició de l'ús dels mòbils durant l'horari lectiu als centres educatius i ha demanat "respostes estructurals" a la problemàtica que en deriva.

En una nota de premsa, respecte a la prohibició de l'ús dels mòbils durant l'horari lectiu, la FE-CCOO ha considerat que aquesta mesura, tot i ser "raonable", ja s'ha implantat a molts centres i "en cap cas és suficient" per abordar la problemàtica de l'abús de la tecnologia entre els joves. "Entenem que aquest problema requereix de respostes estructurals que vagin més enllà del context educatiu", ha afegit.

En aquest sentit, ha opinat que hi ha la necessitat de debatre públicament i de distingir entre l'ús dels dispositius per part de l'alumnat, la utilització de la tecnologia pel professorat i la seva aplicació efectiva en el procés educatiu.

A més a més, ha recalcat la importància de basar les decisions en evidències científiques que considerin els impactes físics, mentals, sexuals i socials associats a l'ús excessiu de les tecnologies.

"No podem obviar el balanç negatiu sobre l'ús de les xarxes sense supervisió, el nombre elevat de casos d'assetjament, la desinformació sobre conductes sexuals saludables, la imitació de conductes inadequades, antisocials o violentes", han advertit des de la FE-CCOO.

Per això, han demanat que les instruccions de la Conselleria d'Educació vagin acompanyades per programes d'informació, sensibilització, prevenció i intervenció en les famílies. Tot un repte, on cal escoltar totes les parts implicades i acompanyar les accions amb programes de sensibilització, prevenció i intervenció tant dintre com fora de l'àmbit escolar.

D'aquesta manera, han suggerit reforçar la xarxa d'orientació educativa i psicopedagògica, reduir les ràtios i millorar les condicions laborals del professorat; ja que no correspon als centres educatius tota la responsabilitat.

Per a la FE-CCOO, les actuacions sobre les famílies són prioritàries dins el marc de la intervenció sociocomunitària, i dir que es "impulsaran jornades dirigides a les famílies" és totalment "insuficient". "S'han de posar sobre la taula els recursos suficients per solucionar veritablement el problema", han reivindicat.

"Aquest problema no és únicament educatiu, sinó social", ha insistit el sindicat, reiterant que calen "mesures preventives i d'intervenció en altres molts nivells per oferir una resposta exitosa". "Les actuacions amb les famílies i directament amb els i les menors són prioritàries dins una intervenció sociocomunitària global, amb tots els serveis públics, socials i clínics. Perquè està clar que també fora de la jornada escolar s'han de produir canvis en les pautes d'ús de les tecnologies o sinó no avançarem gaire en la solució real al problema", ha conclòs.

Tags

Categoría

Illes Balears