• dimarts 21 de març del 2023

CCOO convoca nova vaga d'escombraries a Alcúdia per "incompliment" de l'Ajuntament i el seu equip de govern

img


PALMA, 28 Oct.

La Federació d'Hàbitat de CCOO ha convocat una nova vaga d'escombraries a Alcúdia per "incompliment" de l'Ajuntament i el seu equip de govern. Segons ha informat CCOO Balears aquest divendres en nota de premsa, la Federació d'Hàbitat d'aquest sindicat ha tornat a convocar una vaga indefinida al servei de neteja viària i recollida de residus d'Alcúdia, contracta adjudicada a l'empresa FCC Lumsa, a partir del 7 de novembre.

El sindicat ha apuntat com a motiu d'aquesta nova convocatòria de vaga a l'"incompliment", per part de l'Ajuntament d'Alcúdia, de l'acord que va permetre desconvocar l'anterior, el 15 de juliol passat, després de cinc dies de mobilització.

"Les principals demandes dels treballadors de la contracta eren, llavors, i són, ara, les mateixes”, ha assegurat la Federació de l Hàbitat de CCOO.

D'aquesta manera, per una banda, reivindicaven que s'aprovada al ple de l'Ajuntament d'Alcúdia, el dia 6 d'octubre passat, el nou Plec del servei de neteja viària i recollida de residus, per poder adscriure's al, recentment signat, conveni autonòmic.

De l'altra, reclamaven que es fes una auditoria dels vehicles de la contracta, pel fet que el seu "mal estat" posa "en perill" la seguretat i la vida dels treballadors, i que conjuntament es va fer amb inspecció de treball i l'empresa Lumsa, a la qual ha acusat de "seguir incomplint la llei de prevenció" i de "no haver lliurat cap informe a la part social".

El sindicat ha recordat que el Govern balear va intervenir en la negociació de la vaga del juliol, a causa de la "dolenta imatge" que donaven els carrers plens d'escombraries de la principal zona turística del nord de la illa. En concret, van intervenir com a mediadors el Conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela Vázquez, la directora General de Treball i Salut Laboral, Virginia Abraham, i el Director de l'Ibassal, Rubén Castro, per a la consecució de l'acord que desconvocarà la vaga .

Tot i això, ha lamentat la Federació d'Hàbitat de CCOO, l'Ajuntament d'Alcúdia "ha incomplert els punts principals de l'acord, no ha aprovat el Plec de condicions ni han lliurat l'informe d'auditoria dels vehicles en mal estat de la contracta".

Pel sindicat, "això demostra que la mediació del Govern no és garantia de compliment del pactat i signat". "L'únic que han aconseguit és postergar la vaga fora de la temporada turística, perquè els perjudicats només siguin els veïns d'Alcúdia i els treballadors de la contracta. Preservant, així, la imatge turística, però sense solucionar el problema ", ha censurat.

"Si l'alcalde d'Alcúdia, Domingo Bonnín, i el seu equip de govern --El PI, PSOE i MÉS-- no són capaços d'aprovar un plec d'un servei essencial i de complir allò pactat i signat, amb mediació del Govern, perjudicant, d'aquesta manera, els treballadors dels seus contractes, els veïns del seu municipi i faltant a la seva paraula, el millor que poden fer és dimitir”, ha considerat. I, ha conclòs que "si ningú no ho soluciona, els carrers d'Alcúdia tornaran a estar plens d'escombraries, a partir del proper 7 de novembre".

Notícies més vistes Avui