• dilluns 5 de juny del 2023

CCOO demana a Inspecció immobilitzar els vehicles de neteja de Santa Margalida pel seu estat "absolutament lamentable"

img

PALMA, 16 Set.

CCOO de l'Hàbitat de Balears ha demanat a la Inspecció de Treball immobilitzi els vehicles de neteja viària de Santa Margalida i Ca'n Picafort pel seu estat "absolutament lamentable".

En un comunicat, l'organització sindical ha defensat que els vehicles de l'adjudicatària, Audeca, "no es troben en unes mínimes condicions per circular i ser utilitzats" en tasques de neteja, amb risc d'accident per als treballadors, vianants i altres vehicles.

El sindicat ha aconsellat als treballadors que es neguin "rotundament" a conduir aquests vehicles per "evitar accidents i preservar la seva pròpia integritat física".

Entre les deficiències que afecten el parc mòbil, segons CCOO, hi ha "avaries de tota" índole, des de pèrdues d'oli i altres líquids, aires condicionats qu e no funcionen, llums que no encenen, deficiències mecàniques, carrosseries que semblen tretes d'un desballestament, problemes amb els frens, etc".

CCOO denuncia a més que el seu delegat ha alertat reiteradament d'aquestes deficiències però la empresa ha "fet orelles sordes a totes les queixes i denúncies".

Des del sindicat han avisat que, si la Inspecció de Treball no atén la seva petició, adoptaran les mesures que estimin "necessàries" contra l'empresa; entre elles, una possible vaga o fins i tot una denúncia als tribunals, ja que consideren que la situació podria suposar en "un delicte contra la seguretat del trànsit".

Notícies més vistes Avui