• dimarts 21 de març del 2023

CCOO no signarà el conveni autonòmic de neteja d'edificis i locals de Balears

img

PALMA, 2 Ago.

L'assemblea de delegats i delegades de CCOO del sector de neteja ha votat aquest dimarts per unanimitat no signar el conveni col·lectiu de neteja d'edificis i locals de les Balears.

Segons ha informat el sindicat en una nota de premsa, l'assemblea ha estat convocada pel secretari general de CCOO Hàbitat Balears, Miguel Pardo Bergas, i ha tingut lloc aquest dimarts a les 12.30 hores, a la seu de CCOO Palma.

CCOO ha indicat que la raó principal de la disconformitat amb el text del conveni “és la inclusió del contracte fix discontinu a temps parcial , ja que es fa un pas enrere i es torna a la precarietat en la contractació".

"Al text del conveni no s'especifiquen períodes de crida, ni períodes mínims de contractació per obtenir dret a atur, perjudicant les persones treballadores del sector de neteja a Balea res", han assenyalat des de CCOO.

"Per tot això, CCOO de l'Hàbitat Balears no signarà el conveni col·lectiu i, tot i ser coneixedors que si el sindicat Siteib, en tenir majoria a la mesa negociadora , serà aplicable si ho signa, ens mantindrem vigilants davant els abusos que es puguin produir per la contractació a temps parcial per precaritzar més aquest sector”, han conclòs.

Notícies més vistes Avui