• dimecres 7 de juny del 2023

CCOO valora positivament les dades encara que alerta de la "forta inflació" i la pèrdua de poder adquisitiu

img

El sindicat demana un major augment dels salaris

PALMA, 2 Ago.

CCOO Balears ha valorat positivament les dades de l'atur i de l'afiliació a la Seguretat Social fets públics aquest dimarts encara que ha mostrat la seva "preocupació" davant de la "forta inflació" originada per l'augment de preus dels "productes bàsics per a la vida diària" i ha demanat que els salaris "pugin més" perquè "moltes persones puguin arribar a final de mes de manera digna" i no perdin poder adquisitiu.

En un comunicat, el sindicat s'ha felicitat per la disminució de la desocupació respecte a l'any 2021 que "permetria parlar de plena ocupació", així com de la reducció de la temporalitat "gràcies a l'aplicació de la reforma laboral" ".

Tot i això, ha criticat que els salaris "no estiguin augmentant com haurien" el que provoca una per dida de poder adquisitiu. "No podem oblidar-nos que el nivell de vida a la nostra comunitat autònoma és dels més alts del país, cosa que fa impossible arribar a final de mes a cada vegada més treballadors", ha declarat.

"Exigim la pujada dels salaris via negociació col·lectiva i la inclusió de clàusules de revisió salarial que permetin que tots els treballadors puguin portar una vida digna amb les seves necessitats bàsiques es vegin cobertes", ha reclamat el sindicat.

En aquest sentit, CCOO exigeix ​​a les grans empreses i les rendes altes que paguin impostos per contribuir a “millorar el benestar de totes les persones”. "Només tornant part dels enormes beneficis que estan obtenint podrem tenir una societat més justa i cohesionada", ha conclòs el sindicat.

Notícies més vistes Avui