Centenars de persones es manifesten a Palma exigint el final de les violències masclistes que deixen "cifres insuportables".

Centenars de persones es manifesten a Palma exigint el final de les violències masclistes que deixen

PALMA, 25 de novembre.

Centenars de persones s'han manifestat aquest dissabte, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les dones, a Palma, convocades pel Moviment Feminista de Mallorca, per reivindicar la fi de les violències masclistes que deixen "cifres insofribles".

Així ho ha explicat la portaveu del Moviment Feminista de Mallorca, Anna Prats, en declaracions als mitjans de comunicació, en què ha recordat que aquest dissabte es commemora el 25N per "reivindicar la fi de les violències masclistes, perquè les xifres que deixa aquesta plaga social són insofribles". Doncs, com ha recordat, des del principi d'any, segons les xifres oficials, 52 dones han estat assassinades pels seus companys o excompanys, 93, segons les no oficials.

"Aquest 25N, a més de demanar posar fi a la violència més explícita contra les dones, com és el feminicidi, última expressió de la violència masclista, demanem posar fi també a altres violències més normalitzades, com la violència econòmica, la sexual i la violència estructural --pornografia i prostitució--. La fi de totes aquestes és el que reivindiquem aquesta nit", ha subratllat Prats.

Una nit en què la portaveu del Moviment Feminista de Mallorca ha reconegut que "seria genial" que totes les dones poguessin "estar unides" perquè el que es commemora és "una qüestió tan bàsica com la lluita contra les violències masclistes".

No obstant això, "hi ha qui s'equivoca d'enemic", ha lamentat, en clara al·lusió a la Coordinadora Transfeminista de Mallorca, que s'ha manifestat prèviament, aquest dissabte al migdia, a Palma, amb motiu del 25N.

Aquesta "falsa divisió", en paraules de Prats, ja que tant unes organitzacions com altres coincideixen en el missatge d'unitat contra les violències masclistes i el negacionisme, no només s'ha donat a Palma, sinó que és una qüestió que aquesta jornada s'ha evidenciat en altres ciutats d'Espanya, com Madrid.

Finalment, en relació amb el futur del feminisme, la portaveu del Moviment Feminista de Mallorca ha mostrat la seva preocupació pels "retalls" especialment en "sensibilització i prevenció", per part dels governs del PP i Vox. "Són qüestions en les quals haurem de posar el focus i denunciar-ho", ha assenyalat.

Tags

Categoría

Illes Balears