• dijous 2 de febrer del 2023

Centenars de persones protesten davant el Consolat de Mar contra la "massificació turística" a la Mediterrània

img

   PALMA, 27 Set.

Centenars de persones han protestat, aquest dimarts, davant el Consolat de Mar , seu del Govern balear, contra "la massificació turística" a la Mediterrània.

    Coincidint amb el Dia Mundial del Turisme, que se celebra aquest dimarts, diferents ciutats del sud d'Europa de la xarxa SET es han unit per denunciar els impactes i conseqüències de la saturació turística després de la parada que va suposar la pandèmia i atenent la situació actual de crisi climàtica.

A Mallorca, la protesta, convocada per més de 30 entitats, ha comptat amb la batucada Tambors per le pau, que ha obert la concentració. Els assistents han reclamat que no es pot continuar amb el model de "tot turisme".

   En detall, Margalida Roselló, membre de Terraferida, ha reivindicat que ja estan "cansats" de la massificació turística. "Això provoca una pressió sobre els recursos naturals i està posant en perill la vida dels residents", ha afirmat.

   Per això, ha demanat a les autoritats que facin una replantejament  del model turístic: "Estem vivint una situació que no es pot suportar. Reclamem límits clars i que hi hagi realment una diversificació econòmica".

   A la protesta han estat presents representants polítics de MÉS per Mallorca com la tinenta d'alcalde de Model de Ciutat de Cort, Neus Truyol, i el diputat Joan Mas 'Collet'. En nom de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, Maribel Alcázar, ha recordat que la federació va impulsar una iniciativa per evitar que fos legal el lloguer turístic a comunitats de veïns.

Alcázar ha destacat que un dels efectes de turistificació és la pujada del preu de l'habitatge, cosa que “fa que els nostres fills no es puguin quedar viure a Palma”. "Hi ha un deteriorament general de la vida comunitària i de barris", ha considerat.

    Amb tot, la coordinadora de GOB Mallorca, Mar Muñoz, ha exigit un model econòmic sostenible per a Balears: "Ja prou, demanem polítiques valentes per fer front a aquesta situació que arriba a un límit extrem”. En paraules de Muñoz, “s'ha d'apostar per nous models econòmics i socials, per decréixer en comptes de créixer”. i fer una inversió per investigar com hauria de ser el full de ruta".

XOX

Notícies més vistes Avui