Notícies Balears.

Notícies Balears.

Cerca de 15.000 mallorquines viatjaran a Menorca per a la festa de Sant Joan 2023.

Cerca de 15.000 mallorquines viatjaran a Menorca per a la festa de Sant Joan 2023.

PALMA, 19 Jun.

Cerca de 15.000 mallorquines es traslladaran a Menorca en el marc de les festes de Sant Joan 2023, unes xifres similars a les de l'any passat.

Així ho ha explicat aquest dilluns en declaracions a Europa Press el president de l'Agrupació Empresarial d'Agències de Viatges de Balears (Aviba), Pedro Fiol, qui ha calculat que, de manera genèrica, viatjaran a Menorca per Sant Joan unes 20.000 persones, essent els mallorquins els que tenen el "pes gran".

"Les xifres són molt paregudes a altres anys perquè la capacitat és la que és. La planta hotelera o els apartaments poden incrementar, però a penes és significatiu i no es pot albergar més persones", ha puntualitzat Fiol.

A més, preguntat per l'estada mitjana d'aquests visitants, ha indicat que oscil·la entre les tres i les quatre nits, encara que condicionada a la política dels establiments turístics.

El president d'Aviba s'ha referit també al perfil de les persones que es traslladen a Menorca per les festes de Sant Joan. En aquest punt, ha explicat que l'assiduïtat s'emprenya des dels instituts, és a dir, gent jove que comença a fer grup per anar a les festes de Sant Joan i són més previsors. De fet, "són els primers a reservar".

Amb tot, cada vegada s'observa més el perfil de "client repetidor, amant d'aquesta festa, que per costum va tots els anys i, quan surten de l'hotel, ja reserven per l'any següent".

Fiol ha ressaltat també que les reserves de darrera hora "són incompatibles amb les festes de Sant Joan". És a dir, ara es poden oferir places d'avió i vaixell amb horaris "més estranys", però "el que és missió impossible és trobar habitació en aquest moment", ha manifestat.

Finalment, pel que fa al preu del transport i dels hotels, el president d'Aviba ha afirmat que, amb el descompte de resident, "a penes es nota" un augment en les rutes, encara que sí s'observa l'increment en el preu de l'allotjament, especialment degut a la inflació.

"Ja sent un producte car, s'ha donat un petit repunt d'al voltant del 15 per cent", ha destacat Fiol, qui ha calculat que la nit en un hotel varia entre els 200 i els 250 euros "amb molta anticipació", mentre que en apartaments turístics de quatre o cinc persones el preu ronda els 150 euros -per persona-.