Notícies Balears.

Notícies Balears.

Cirer defensa la visibilitat del col·lectiu LGTBI i la transversalitat de les polítiques d'igualtat.

Cirer defensa la visibilitat del col·lectiu LGTBI i la transversalitat de les polítiques d'igualtat.

PALMA, 5 de març.

La consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, ha defensat que el Govern treballa per visibilitzar i protegir al col·lectiu Lgtbi, així com la transversalitat de les polítiques d'igualtat.

Així ho ha indicat la consellera aquest dimarts en el ple del Parlament, després de ser preguntada pels diputats socialistes Ares Fernández i Silvia Cano.

Cirer ha defensat el treball conjunt entre el Govern, la societat, les institucions i entitats per "focalitzar el treball cap a la responsabilitat col·lectiva en relació amb les problemàtiques del col·lectiu Lgtbi".

D'altra banda, Fernández ha manifestat la seva preocupació per la "possible falta de resposta institucional", defensant la necessitat de parlar de les persones Lgtbi i de denunciar les agressions i discriminacions. En aquest sentit, ha reclamat a Cirer que asseguri que "no cediran a les exigències de l'extrema dreta".

Pel que fa a les polítiques d'igualtat, Cirer ha subratllat que garantir aquestes polítiques és "garantir també la transversalitat". Així mateix, ha mencionat diferents accions que realitza la seva Conselleria en aquest sentit.

En concret, s'ha referit a les subvencions de l'IBDona a empreses que desenvolupin plans d'igualtat, altres ajudes a entitats locals, o un local de coordinació per abordar les violències masclistes a nivell municipal, entre d'altres.

No obstant això, la diputada socialista ha lamentat que el Govern no disposi d'una Conselleria d'Igualtat i ha reprotxat que aquest divendres, el Dia Internacional de la Dona, el vicepresident del Govern, Antoni Costa, continuï "sense dimitir o sense haver estat cessat".