• dilluns 5 de desembre del 2022

Ciutadans demana a Armengol un pla propi d'estalvi energètic

img

PALMA, 8 Ago.

La coordinadora autonòmica de Ciutadans Balears, Patricia Guasp, ha demanat aquest dilluns a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que elaboreu un pla propi d'estalvi energètic per a la comunitat que tingui en compte les especificitats turístiques de l'arxipèlag, "cosa que brilla per la seva absència al Reial Decret aprovat pel Govern de Sánchez".

" Els canvis constants aplicats a aquest pla de racionament energètic des de la seva aprovació evidencien que és fruit de la improvisació”, ha subratllat Guasp, que ha lamentat que “a l'hora d'elaborar les mesures no s'han tingut en compte les especificitats de cada comunitat autònoma, ni s'han consensuat amb els agents econòmics".

"Per això, demanem a Armengol que elabori un pla energètic adaptat al caràcter eminentment turístic de les Balears, i que compti amb la participació i el consens dels age sos econòmics i socials de la Comunitat, perquè és clar que, una vegada més, el Govern de Sánchez actua de forma autoritària imposant a tots per igual unes mesures que són fruit de la improvisació”, ha assenyalat la líder a les Balears de la formació liberal.

Segons Guasp, "hi ha mesures, com el manteniment de la temperatura dins dels comerços, que necessiten ser abordades amb les patronals de comerç abans d'adoptar-se, perquè a més que hi ha molta diferència entre establiments depenent de la seva activitat, un gran nombre hauran de fer una inversió ràpida de quantitats elevades de què potser no disposin”. "El Govern ha tornat a donar mostres del seu autoritarisme i el seu gust per la imposició amb aquestes mesures", ha assegurat.

racionament energètic a tots els ciutadans ia totes les pimes i autònoms d'aquest país, als quals demana ajustar-se el cinturó, mentre segueix engreixant l'estructura sobredimensionada de l'Executiu mastodòntic amb més càrrecs polítics i assessors a costa de tots els espanyols”. /p>

Finalment, la líder de Ciutadans a Balears ha apuntat que "esperem que a la reunió convocada per avui entre el Govern central i els governs autonòmics s'abordi una mesura fonamental per a Ciutadans, com és l'exempció d'algunes de les mesures per a les diferents comunitats autònomes, aplicant criteris personalitzats en funció de les seves peculiaritats i necessitats".

Notícies més vistes Avui