• dissabte 3 de juny del 2023

Cladera celebra sumar els vots de PI i Cs i afirma que el pacte del Consell "està en bon estat de salut"

img
PALMA, 15 Set.

La presidenta del Consell de Mallorca, Caterina Cladera, ha celebrat aquest dijous el "consens aconseguit" després de sumar els vots de PI i Cs a la proposta de patrocinis esportius, i ha afirmat que el pacte de govern "està en bon estat de salut".

>

Així s'ha expressat en declaracions als mitjans després d'una audiència a la seu del Consell, després que anunciar-se que els dos consellers del PI i els tres de Cs donaran suport a la proposta que ha provocat una crisi entre els partits del 'Pacte'.

Aquests cinc vots a favor permeten garantir que la proposta tirarà endavant sense els vots dels quatre consellers de MÉS per Mallorca, una de les forces que formen el govern insular al costat de PSIB i Unides Podem.

Cladera ha reconegut que han passat "setmanes complicades", però ha considerat que "amb el temps "han "anat millorant" la proposta final. Per això, ha dit estar "satisfeta de poder tenir consensos suficients de part de l'equip de govern i dos partits de l'oposició que han posat sentit comú i responsabilitat" com ella va demanar.

oferiment de Cs per donar estabilitat al govern --segons Cs, per "apropar el PSIB a posicions més centrades, lluny així de posicions més extremes com les mantingudes pel nacionalisme de MÉS"--, Cladera ha assenyalat que "evidentment "tenen la "mà estesa des de l'equip de govern" a "tots els grups polítics que vulguin treballar des del sentit comú i la moderació".

Amb tot, Cladera parlava de treballar de forma "constructiva" en tot cas cap a les polítiques "marcades al full de ruta dels 'Acords de Raixa'" que van signar els tres socis, "que són MÉS, Unides Podem i PSIB".

En aquest punt, la presidenta socialista ha expressat el seu orgull per la feina feta fins ara en aquesta legislatura "junt us". Segons ha dit, el 92% de les propostes de Raixa estan ja en execució o executades. "Queden coses per fer i estic convençuda que les tirarem endavant", ha dit, alhora que ha convidat a l'oposició a sumar-s'hi.

Cladera ha considerat que, "malgrat aquest capítol ", que "ja s'està acabant", el pacte del Consell "està en bon estat de salut". En preguntar els periodistes per les declaracions del coordinador de MÉS, Lluís Apesteguia, contradient aquesta visió, la presidenta ha respost: "El coordinador no és un conseller del Consell".

Així, Cladera ha assenyalat que les converses s'han mantingut amb la vicepresidenta Bel Busquets, mentre que el conseller Jaume Alzamora era a Nicaragua, i que han “resolt diferències” i “pactat una discrepància”.

Així mateix, Cladera ha apuntat que aquesta crisi "no s'hauria d'haver produït". "Hem comès errors tots", ha dit.

D'altra banda, la presidenta del Consell ha insistit a desvincular el patrocini esportiu de la figura de Robert Sarver, propietari del RCD Mallorca i dels Phoenix Suns , que ha estat sancionat per la NBA per conductes racistes i sexistes. Cladera ha declarat que el patrocini "està pensat per a un club" i "el que representa" a la societat mallorquina, "i no per al propietari". "Crec que ho hem de separar", ha conclòs.

Notícies més vistes Avui