PALMA, 27 Oct.
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha explicat l'èxit dels ajuts que atorga la institució insular per dur a terme projectes transformadors liderats per dones a les jornades 'Els governs provincials per la igualtat efectiva', organitzades per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies a Casa das Artes de Vigo.
En una nota de premsa, el Consell ha recordat que a la primera convocatòria es va destinar a aquesta iniciativa 700.000 euros, a la segona va augmentar fins als 833.000 euros ia la tercera la institució insular ha demostrat la confiança i el compromís amb aquest projecte amb una inversió de 1,6 milions. La presidenta ha avançat que durant el primer mes des que es va obrir la darrera convocatòria s'han presentat uns 50 projectes.
"Des del Consell de Mallorca entenem les polítiques d'igualtat com tres T; transversals, territorials i transformadores”, ha explicat Cladera durant la seva intervenció, destacant que aquesta línia de crèdits “és transversal perquè els projectes liderats per dones no són només un tema d'igualtat, sinó també de promoció econòmica, de creació de xarxa de cooperació i de sostenibilitat ".
Cladera ha assegurat que també són "importants" a nivell territorial, ja que els projectes estan a 14 municipis de Mallorca i són transformadors, perquè a través d'aquests projectes "aconseguim transformar la Mallorca actual on volem ".
La presidenta del Consell ha assenyalat als assistents ia la resta de ponents que els 26 projectes posats en marxa gràcies a aquests ajuts han estat un èxit i ha remarcat " que no hi ha cap ajut a nivell estatal que tingui aquestes característiques".
Les condicions de l'ajuda no es poden aconseguir a través de cap entitat bancària. El tram reemborsable de l'ajuda, que és el 60% del pressupost, s'ha de tornar amb un 0% d'interès en 7 anys i amb les condicions d'amortització estipulades per les beneficiàries. Alhora, el 40% del pressupost que és la que es dedica a la inversió és una ajuda a fons perdut.
D'altra banda, Cladera ha remarcat que a més de posar a l'abast de les dones emprenedores un suport econòmic, l'objectiu és que allò que subvenciona siguin projectes transformadors que tinguin en compte l'impacte del mateix a la societat.
En aquest sentit, la Direcció Insular de Coordinació del Consell no només s'avalua la perspectiva de gènere, sinó que el projecte ha d'estar alineat amb els ODS, ha de produir un valor afegit i ha de promoure la sostenibilitat ambiental. "L'objectiu és transformar de mica en mica el model productiu, impulsar exemples d'èxit amb criteris mediambientals, socials i que tinguin en compte la sostenibilitat en els diferents àmbits", ha dit.
"Estem comprovant el potencial transformador de les dones.Som les que pitjor ho passem en temps de crisi i les que més dificultats tenim per emprendre.Però també som el rostre de la reactivació.Les dones tenim una mirada diferent i podem veure-ho en els projectes que presenten que busquen trobar solucions a problemes col·lectius més que treure benefici econòmic”, ha dit la presidenta.