Clínica Rotger arriba a les 50 intervencions quirúrgiques amb el robot 'Da Vinci Xi'.

Clínica Rotger arriba a les 50 intervencions quirúrgiques amb el robot 'Da Vinci Xi'.

PALMA, 21 Nov.

La Clínica Rotger ha aconseguit les 50 intervencions quirúrgiques amb el robot 'Da Vinci Xi', sent aquest, en l'actualitat, la plataforma més evolucionada per a la realització de cirurgia mínimament invasiva.

La incorporació d'aquest equip a l'àrea quirúrgica de Clínica Rotger, únic centre privat a Mallorca equipat amb el robot, permet oferir els procediments quirúrgics més avançats per a la intervenció de diverses patologies.

Entre elles, destaca l'abordatge robòtic del càncer de pròstata, que millora la recuperació del control miccional i preserva millor la potència o capacitat sexual. De fet, segons els últims estudis, la prostatectomia amb el robot 'Da Vinci Xi' usant tècniques conservadores aconsegueix una taxa de recuperació de la funció erèctil entre un 30 i un 40 per cent superior a altres tècniques en el primer any, si bé els resultats depenen de la funció erèctil prèvia i de l'edat del pacient.

De forma paral·lela, l'aplicació de tècniques de cirurgia robòtica s'estén a altres intervencions com l'histerectomia, la miomectomia o els tumors d'úter en Ginecologia, la cirurgia de colon i recte, la cirurgia bariàtrica o les intervencions hepato-bilio-pancreàtiques, així com les cirurgies del terç inferior de l'esòfag en el que fa a les operacions de Cirurgia general.

A més, alguns especialistes en Otorinolaringologia també estan formats per a la realització de cirurgies com la intervenció del Síndrome de l'Apnea Obstructiva del Son o l'extracció de tumors en cirurgies de cap i coll.

La coordinadora de la Unitat de Cirurgia Robòtica de Quirónsalud a Balears, la doctora Marta de la Cruz, ha destacat que "assolir 50 cirurgies robòtiques en un any confirma l'aposta de la Clínica Rotger i l'Hospital Quirónsalud Palmaplanas per oferir les majors quotes de qualitat quirúrgica en l'abordatge de cirurgies d'alta complexitat amb tècniques mínimament invasives i amb les màximes garanties de seguretat pel pacient."

La visió immersiva de 360 graus i la major capacitat per a realitzar moviments de precisió que ofereix 'Da Vinci XI' faciliten, en aquest sentit, la tasca del cirurgià i accelera el temps de recuperació del pacient.

"Disposar de circuits establerts per a la realització de procediments de cirurgia robòtica suposa un pol d'atracció i desenvolupament de talent, ja que els millors especialistes volen treballar amb els millors equips tecnològics", ha remarcat De la Cruz, assegurant, a més, tenir comprovat que els avantatges que ofereix el mencionat robot "es tradueixen en major seguretat i en una millora dels resultats quirúrgics per al pacient."

Cal reiterar que Clínica Rotger és l'únic centre privat de l'illa que compta amb el robot en la seva àrea quirúrgica. A més, té un equip d'especialistes amb àmplia experiència i formació en les tècniques de cirurgia robòtica més avançades en especialitats com Urologia, Ginecologia, Cirurgia General Digestiva i Otorinolaringologia.

Aquests equips ja han realitzat tècniques pioneres a Balears com l'abordatge de l'acalàsia i el bypass gàstric robòtics.

Categoría

Illes Balears