• dijous 2 de febrer del 2023

Clínica Rotger incorpora un nou TAC multidetector de 128 talls

img
PALMA, 18 Jul. Clínica Rotger ha informat, aquest dilluns, de la incorporació d'un nou TAC multidetector de 128 talls, amb un diàmetre de la circumferència ampliat fins a 82 centímetres, amb ampliacions específiques per millorar la precisió en el diagnòstic del codi ictus o el tac cardiològic.

En una nota de premsa, Clínica Rotger ha precisat que aquest nou TAC, que està ubicat en una sala independent i completament renovada, aporta les menors dosis de radiació possibles.

Igualment, la Clínica ha assenyalat que el nou equip, < strong>Siemens Somatom X.cite, amplia la circumferència dels equips convencionals amb un diàmetre de 82 centímetre d'obertura, davant dels poc més de 70 centímetres de la majoria de e màquines actuals.

Respecte a l'espai utilitzat, Clínica Rotger ha explicat que proporciona "més comoditat" per al pacient que roman amb un ànim "més relaxat durant tota la prova". "A més, facilita la feina en cas de realitzar proves a pacients corpulents i habilita per a realitzar procediments ortopèdics o quirúrgics guiats per escàner", han subratllat.

El nou equip també incorpora un sistema de compte enrere codificat per colors perquè el pacient sàpiga el moment exacte en què ha de contenir la respiració. Una eina que, segons Clínica Rotger, és especialment útil en nens, en pacients amb discapacitat auditiva o simplement per a persones que parlen un idioma diferent.

Aquest TAC permet un diagnòstic precís en cas d'activar-se un Codi Ictus ja que l'escàner ofereix una imatge completa de tot el cervell que facilita l'avaluació de la mida de la zona afectada per l'accident isquèmic.

També inclou un paquet tecnològic específic per a l'avaluació cardíaca, que mitjançant el mesurament de la freqüència i el ritme cardíacs (basat a l'electrocardiograma i prova d'apnea), tria automàticament el tipus de protocol i la fase més adequada del cicle cardíac per explorar el cor i posteriorment reconstruir la imatge.

Igualment, té un sistema per a la visió dels arbres vasculars cardíac i coronari de forma immediata, eliminant de forma automàtica els ossos que interf eren a la imatge.

En conjunt, el nou equip combina en els seus estudis, l'obtenció d'imatges de màxima qualitat amb baixes dosis de radiació, personalitzades segons les característiques de cada pacient.

Per exemple, el Tin filter suposa un benefici directe en la formació d'imatges en regions com els pulmons, el còlon o els pits paranasals. I alhora millora la qualitat d'imatge en estructures òssies.

Aquest equip també estalvia radiació en els segons pre i post espiració i compta amb un sistema 'Care child' amb protocols específics per a un estalvi de fins al 50% de la dosi en pacients pediàtrics.

El nou equip multidetector també disposa d'una càmera que reconeix l'anatomia del pacient . Quan aquest es tomba a la llitera, calcula la forma, la posició i l'estatura, així en funció d'una sèrie de paràmetres s'aplica de manera precisa i individualitzada la dosi mínima necessària per obtenir les imatges, fins i tot si el pacient està cobert per un llençol.

Amb aquest dispositiu, s'avança a aconseguir processos que independentment del tècnic que els realitzi garanteixen sempre un mateix estàndard de qualitat.

Finalment , Clínica Rotger ha assenyalat que el nou Tac multidetector de 128 talls de Clínica Rotger completa un servei de radiodiagnòstic actualitzat que compta amb un Mamògraf Digital 3D, equips ecogràfics avançats i dues ressonàncies de tub ampli.

> XOX

Notícies més vistes Avui