• dijous 2 de febrer del 2023

Clínica Rotger renova la seva àrea quirúrgica amb la incorporació del robot Da Vinci Xi per a cirurgies d'alta complexitat

img

La maquinària ofereix al cirurgià una visió 3D i permet una rotació 360 graus

PALMA, 14 set.< /p>

Clínica Rotger ha completat la renovació de la seva àrea quirúrgica amb la incorporació del robot Da Vinci Xi, que permet oferir tècniques més avançades en cirurgies d'alta complexitat .

Segons ha informat Quirón Salud aquest dimecres en un comunicat, la Clínica és el primer centre privat de Balears a integrar aquesta maquinària. En concret, es tracta d'un equip robòtic d'última generació que, gràcies a la tecnologia de visió 3D ia un sistema de braços articulats, amplia el rang d'acció d'un cirurgià , permetent rotacions de 360 ​​graus.

"L'aplicació de tècniques de cirurgia robòtica mínimament invasiva millora tot el procés quirúrgic del pacient", han destacat des del grup, posant de exemple incisions més petites, menor sagnat, menor taxa d'infeccions o menor dolor postoperatori.

En detall, el cirurgià s'ubica en una consola equipada amb una pantalla de visió tridimensional i realitza la intervenció amb uns comandaments que permeten més capacitat de moviments i millor pols i precisió.

Un altre avantatge de Da Vinci Xi és la possibilitat de realitzar rotacions de 360 ​​graus, superant així la capacitat del braç humà, mentre el metge també gaudeix d'una postura més còmoda i ergonòmica.

El camp d'acció de la cirurgia robòtica és cada cop més ampli. Segons Quirón, inicialment ha estat utilitzada pels uròlegs al abordatge del càncer de pròstata i altres tumors urològics, encara que actualment s'ha provat que la intervenció amb el robot Da Vinci Xi proporciona més precisió en la dissecció dels teixits, alhora que el seu ús s'ha estès a altres intervencions, com ara ginecològiques, oncològiques o de cirurgia general i otorinolaringologia.

XOX

Notícies més vistes Avui