Notícies Balears.

Notícies Balears.

Coca-Cola s'uneix a ONGs i entitats socials a les Balears per repartir menjar a famílies vulnerables. Coca-Cola s'uneix a ONGs i entitats socials a les Balears per repartir menjar a famílies vulnerables.

Coca-Cola s'uneix a ONGs i entitats socials a les Balears per repartir menjar a famílies vulnerables.

Coca-Cola s'uneix a ONGs i entitats socials a les Balears per repartir menjar a famílies vulnerables.

PALMA, 21 Des.

Coca-Cola col·labora fins a aquest diumenge amb diverses ONGs i entitats socials de Balears per repartir més de 1.300 menjars a famílies en situació de vulnerabilitat social i econòmica.

En concret, la companyia col·labora a Mallorca amb Tardor, Es Refugi, SOS Mamás i Zaqueo; i a Menorca i Eivissa amb Càrites de les illes.

En el cas de Mallorca està previst repartir 935 menjars a famílies que es troben amb dificultats socials i econòmiques. Als menjadors socials de les diferents associacions, els equips de voluntaris de Coca-Cola han ajudat a repartir els menjars.

Aquest any s'ha sumat a l'acció l'Escola d'Hostaleria de Balears (EHIB), que ha col·laborat amb la infraestructura i l'equip de cuiners per a la preparació dels 450 menús repartits a Zaqueo.

A Menorca la campanya ha servit per distribuir prop de 330 menjars a famílies en situació de vulnerabilitat. Càrites Menorca juntament amb els cuiners i cuineres de l'associació gastronòmica cultural Fra Roger han estat els encarregats de la preparació dels menús i l'equip de voluntaris de l'entitat ha gestionat el repartiment entre les persones i famílies.

Per la seva banda, a Eivissa, la companyia ha col·laborat amb Càrites Eivissa en la distribució de 40 menjars amb famílies i persones en situació de vulnerabilitat.

Juntament amb totes aquestes organitzacions, voluntaris de Coca-Cola han treballat al costat de les entitats per a l'embossat i repartiment dels menjars, col·laborant a més en la seva distribució i tasques organitzatives.

El responsable de Sostenibilitat de Coca-Cola Europacific Partners Iberia a Balears, Gabriel Mulet, ha assenyalat l'increment a Nadal de l'activitat de les ONG i les entitats socials amb l'objectiu d'aconseguir una major arribada a famílies en situació de vulnerabilitat i poder així apropar-los aquesta celebració.

Per això, ha indicat, Coca-Cola reforça el seu compromís i col·laboració amb Tardor, Es Refugi, SOS Mamás i Zaqueo en el repartiment de 935 menjars entre persones de Mallorca, "una acció que no deixa d'enmarcar-se en el compromís global i constant per generar impacte positiu a les comunitats i entorns en els quals operen".

La directora de EHIB, Maria Llompart, ha expressat la seva satisfacció de poder formar part d'aquesta activitat solidària a Nadal, mentre que la presidenta de Zaqueo, Catalina Cunill, ha agraït l'ajuda que, any rere any, ofereixen als seus usuaris amb un menú especial de Nadal.

"Aquest any hem celebrat els 25 anys de Zaqueo i ens alegra poder lliurar com a colofó a aquest aniversari un menú ofert per Coca-Cola i l'EHIB", ha afegit.

Per la seva banda, la responsable de Sensibilització de Càrites Menorca, Raquel Hernández, ha agraït "de cor", la generosa col·laboració de Coca-Cola i la seva contribució en fer arribar el Nadal a tots els llars.

El director de Càrites d'Eivissa i Formentera, Juan Torres, ha agraït a Coca-Cola la donació de 40 menjars destinades a famílies i persones en situació de vulnerabilitat gràcies a la qual es pot brindar alleujament a qui més ho necessita.

"Actes de solidaritat com aquest no només alimenta cossos, sinó que també alimenta l'esperança de qui travessen moments difícils", ha afegit.

El repartiment de menjars s'està desenvolupant en 21 ciutats espanyoles, entre elles, Alacant, Barcelona, A Corunya, Burgos, València, Santander, Vigo, Toledo, Segòvia, Àvila, Salamanca, Cuenca, Valladolid, Madrid, Granada, Sevilla i Tenerife.

Per dur a terme les entregues d'aliments, es compta amb la col·laboració de més de 60 associacions, ONG i bancs d'aliments, ajuntaments i establiments i escoles d'hostaleria. En total està previst el repartiment de més de 11.000 menjars.