Notícies Balears.

Notícies Balears.

Coll (Vox) assegura que desconegut "l'altra cara" d'El Charly: "Em va sorprendre quan vaig veure l'operació i el que deia".

Coll (Vox) assegura que desconegut

PALMA, 22 de març.

El portaveu de Vox a l'Ajuntament de Palma, Fulgencio Coll, ha assegurat que desconeixia "l'altra cara" de Carlos Cortés 'El Charly', detingut en l'operació Jaque Mate, i ha expressat la seva "sorpresa" quan es va assabentar de l'operatiu "i el que deia".

"La seva vida, el seu comportament i la seva gent mai va fer pensar que fos del que ara se li acusa", ha dit Coll aquest divendres en una roda de premsa convocada per explicar les relacions de la seva formació amb la Federació d'Associacions Gitanes de Balears (Fagib), presidida per 'El Charly'.

El portaveu ha iniciat la seva intervenció remuntant-se al 21 de maig de 2020, quan va començar la seva relació amb Carlos Cortés. "Volia parlar amb mi, ens vam asseure i em va dir que havia complert 14 anys de presó i que volia canviar les coses", ha recordat.

Seguidament, ha continuat Coll, 'El Charly' li va expressar la seva intenció de "fer tot el possible per defensar els drets del poble gitano".

"D'aquesta relació han sorgit trucades i trobades amb l'objectiu d'ajudar des del punt de vista social. Sota cap concepte, ni al principi ni al llarg de la legislatura, ni Vox ni jo vam anar a caçar vots del poble gitano", ha destacat el portaveu.

Així, ha insistit que al llarg d'aquest recorregut "l'actuació de 'El Charly' ha estat positiva" i que, durant aquests anys, el que han fet ha estat recolzar "a un senyor que ha defensat la integració de la dona, dels gitanos i l'educació". "L'hem vist i sentit també en intervencions al ple, amb tots els partits", ha matitzat.

Per tot això, ha ressaltat que Carlos Cortés va aconseguir "de la res un lideratge indiscutible", assegurant, tot i això, que la seva "altra cara, que està en mans de la justícia", la desconeixien "totalment".

"Carlos, al llarg d'aquests quatre anys, no va fer pensar que pogués ser acusat de la que se li acusa avui en dia", ha declarat Coll.