• dimecres 29 de març del 2023

Comença aquest dimecres l'última fase de les obres del col·lector interceptor a les Avingudes

img

PALMA, 27 Set.

L'Ajuntament de Palma ha recordat que aquest dimecres 28 de setembre s'iniciaran les obres de l'última fase del col·lector interceptor a les Avingudes.

Segons ha detallat en un comunicat, concretament es treballarà a l'Avinguda de Gabriel Alomar, a l'alçada de la intersecció amb el carrer del General Ricardo Ortega, fins al 10 de novembre.

Aquesta serà la darrera ocupació d'aquest punt de les Avingudes i durant aquest període es realitzaran tots els treballs necessaris per al desviament de les aigües residuals i pluvials cap a aquesta infraestructura i permetre la seva circulació cap a la depuradora i el tanc de tempesta. Es tracta, per tant, de les darreres actuacions, imprescindibles per posar en marxa l'estació de bombament i el tanc.

Tant els treballs a realitzar com l'accés dels materials i maquinària requereixen l'ocupació de una part de la calçada, com ja hem fet en altres fases d'actuació en aquest punt. Per això, dos carrils de les Avingudes en sentit ascendent es desviaran en aquest punt i ocuparan part dels carrils del sentit contrari, tot i que sempre permeten la circulació en tots dos sentits. No obstant això, no es podrà accedir al carrer del General Ricardo Ortega fins que finalitzin els treballs, que es prolongaran fins a 11 de novembre. passat mes de gener, quan es van completar els cinc trams en què s'ha dividit l'obra dels 3,07 km que separen la depuradora EDAR 2, al Coll d'en Rabassa, del punt d'inici d'aquesta infraestructura, a les Avingudes . Posteriorment, s'ha treballat a les arquetes d'inspecció i manteniment ubicades al llarg del traçat. L'última intervenció serà la connexió a la xarxa al pou situat l'Avinguda de Gabriel Alomar, on ara es treballarà.

Aquestes actuacions formen part del projecte conjunt de col·lector interceptor, estació d'impulsió i del tanc de tempesta situat al costat de la depuradora EDAR 2, on es treballa ara a la instal·lació dels equips electromecànics. L'obra civil de construcció de l'estructura del tanc va finalitzar al maig.

En conjunt, es tracta d'unes infraestructures destinades a recollir, conduir i emmagatzemar aigües residuals i pluvials per depurar-les i evitar vessaments a la badia de Palma en casos de pluges. Les dues infraestructures permetran reduir un 90% els tancaments de les platges de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí.

Les obres tenen un pressupost global de més de 27 milions d'euros i generen una mitjana de 40 llocs de treball directes. El finançament ho aporta la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern a través del cànon de sanejament.

Notícies més vistes Avui