• divendres 3 de febrer del 2023

Comencen les obres per cobrir de plaques solars l'aparcament de l'Hospital de Manacor

img

PALMA, 16 Ago.

La Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica ha informat aquest dimarts de l'inici de les obres d'instal·lació de plaques solars a l'aparcament de l'Hospital de Manacor.

Segons ha informat el departament, la instal·lació generarà 770 kW de potència renovable que produiran 1.029 MWh d'electricitat a l'any i reduiran anualment les emissions a 790.601 quilos de CO2. A més, aquesta instal·lació incorporarà cinc punts de càrrega doble per a vehicles elèctrics. La instal·lació s'implantarà sobre els 5.436 metres quadrats d'aparcament de l'hospital, en compliment de la Llei de canvi climàtic i transició energètica, que estableix que s'hauran de cobrir amb plaques solars els aparcaments de més de 1.000 metres quadrats per al 2025.

El temps previst d'execució de les obres és de 15 setmanes. Així, es preveu que el projecte pugui entrar en funcionament a finals d'aquest any.

Segons han apuntat, l'Institut Balear de l'Energia (IBE) romandrà com a titular de la instal·lació i facturarà a preu de cost l'electricitat a l'IBSalut, cosa que permetrà estalviar a la factura a l'hospital.

El projecte va sortir a licitació per un pressupost d'1,2 milions d'euros més IVA i l'IBE ho va adjudicar per un import de 997.203 euros euros a Ferrovial Construcción, SA.

Aquesta empresa, han afegit, ha obtingut la major puntuació en les ofertes econòmiques, socials i tècniques, i ha quedat per davant dels deu licitadors que s'havien presentat.

El vicepresident del Govern i president de l'IBE, Juan Pedro Yllanes, ha posat èmfasi que la posada en marxa d'aquestes plaques permetrà continuar impulsant les renovables a les Illes i ajudarà a rebaixar la factura de la llum d'un dels grans consumidors de l'Administració Pública.

"En u n temps en què l'energia està a l'ordre del dia i l'eficiència i l'estalvi són essencials, des del Govern volem posar en valor aquest tipus d'instal·lacions, que no fan res més que reafirmar el valor que tenen per poder aconseguir la sobirania energètica de les Illes", ha subratllat.

Amb aquesta instal·lació, l'Hospital de Manacor serà el segon hospital de les Illes que veurà el seu aparcament completament cobert de plaques solars, després de l'Hospital Mateu Orfila de Maó.

p>

D'altra banda, la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic preveu realitzar accions similars als hospitals d'Inca i Son Llàtzer.

Segons han apuntat, aquest projecte es durà a terme gràcies a la col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica i la Conselleria de Salut i Consum.

XOX

Notícies més vistes Avui