Notícies Balears.

Notícies Balears.

Comencen les proves per obtenir els certificats oficials de llengua catalana de gener de 2024.

Comencen les proves per obtenir els certificats oficials de llengua catalana de gener de 2024.

Aquest dissabte s'inicien, a totes les Illes, les proves de tots els nivells, organitzades per l'Institut d'Estudis Baleàrics.

PALMA, 13 Gen.

Les proves per obtenir els certificats oficials de tots els nivells de llengua catalana de gener de 2024 s'han iniciat aquest dissabte, a totes les Illes, organitzades per l'Institut d'Estudis Baleàrics.

En nota de premsa, la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports ha informat que les proves de la convocatòria de gener per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana han començat aquest dissabte, 13 de gener. En aquesta convocatòria s'ofereixen els nivells A2, B1, B2, C1, C2 i llenguatge administratiu (LA), i s'han inscrit 4.235 persones --3.282 a Mallorca; 484 a Eivissa; 375 a Menorca i 94 a Formentera--. En aquesta primera jornada es realitza la prova escrita del nivell C2, en la qual s'han inscrit 420 persones.

Les proves es duen a terme a l'IES Sa Colomina, a Eivissa; a l'IES Marc Ferrer, a Formentera; a l'IES Berenguer d'Anoia, a Inca; a l'IES Manacor, a Manacor; a l'IES Joan Ramis i Ramis, a Maó, i a l'IES Josep Maria Llompart i l'IES Madina Mayurqa, a Palma. Les proves escrites continuaran el proper dijous, 18 de gener, amb la del llenguatge administratiu, i els dos últims dissabtes de gener: el 20 de gener, amb la dels nivells A2 i B2, i el 27 de gener, amb la dels nivells B1 i C1.

Totes les persones que es presentin a la prova escrita seran convocades a la prova oral, que sempre es realitzarà posteriorment. Les proves orals s'iniciaran el proper 23 de gener amb el nivell C2 i finalitzaran el 6 de febrer amb el nivell C1.

Com a novetat, enguany, a les proves d'aquesta convocatòria s'han afegit els nivells C2 i LA, que no s'ofereixien a les proves de gener dels anys anteriors. El director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Llorenç Perelló, ha apuntat que "existia una gran demanda perquè les dues convocatòries incloguessin tots els nivells dels certificats i, atenent a aquesta petició, enguany s'ofereixen a les dues convocatòries, de gener i maig, tots els nivells".