• divendres 2 de desembre del 2022

Condemna de 23 anys de presó per a l'assassí de Remedio Cortés, la seva exdona a qui va matar en colpejar-lo amb una pedra

img


PALMA, 27 Oct.

L'Audiència Provincial de Balears ha condemnat a un total de 23 anys de presó a l'assassí de Remedio Cortés, exdona d'Antonio Cortés, que la va matar al colpejar-lo amb una pedra a la cara.

El jutge, a més, priva Cortés del dret de la pàtria potestat dels fills que tenia en comú amb la víctima. Igualment, estableix que l'acusat haurà d'indemnitzar cadascun dels quatre fills amb 100.000 euros en concepte de responsabilitat civil i els pares de la seva exparella amb 50.000 euros.

El judici es va celebrar la setmana passada a l'Audiència Provincial de les Balears. Precisament, dijous el jurat popular va emetre un veredicte de culpabilitat cap a l'home acusat de matar la seva exparella i cosina, amb la qual tenia quatre fills en comú, en considerar que va cometre un delicte d'assassinat amb traïdoria, incloent-hi els agreujants de gènere i parentiu.

El Ministeri Fiscal demanava 23 anys de presó per a l'home, igual que l'acusació particular en representació dels pares i germans de la morta. També reclamaven la mateixa indemnització que el jutge ha decidit per als fills i els pares de l'assassinada. En definitiva, la sentència de l'Audiència coincideix amb la petició tant de Fiscalia com d'acusació particular.

Els fets van passar el 3 de novembre del 2020, quan víctima i acusat van quedar un mes després de trencar la relació per solucionar un assumpte relatiu als seus fills.

Un cop van arribar a un pàrquing situat al Polígon de Son Rossinyol, i estant dins del cotxe, es va iniciar una discussió entre tots dos i l'individu va començar a colpejar-la repetidament per diverses parts del cos, arribant a clavar-li un tornavís, i posteriorment la va introduir al maleter.

"Em pensava que havia mort, en aquell moment el meu cap estava com estava i entre l'alcohol i les drogues no vaig pensar res ", va confessar durant la seva declaració. A més, va tirar el telèfon mòbil al lloc abans d'abandonar-lo per dificultar la localització.

A continuació, es va dirigir amb el vehicle al Camí de Ca Na Verda, aconseguint la víctima sortir del guardamaletes. En aquell moment, l'home va perdre el control i va xocar contra uns blocs de ciment, instant que la dona va aprofitar per escapar-se. finalment el cap amb una pedra fins a causar-li la mort.

Per evitar ser descobert, va despullar la víctima i va llençar el seu cos a la zona del torrent, fent el mateix amb la seva documentació i efectes personals.

>

Notícies més vistes Avui