Condemnat a dos anys de presó un home de 40 anys per besar a la boca a una menor en una festa familiar de Cap d'Any.

Condemnat a dos anys de presó un home de 40 anys per besar a la boca a una menor en una festa familiar de Cap d'Any.

PALMA, 23 de gener.

Un home de 40 anys ha acceptat aquest dimarts una condemna de dos anys de presó per besar a la boca a una menor durant una festa familiar de Cap d'Any, a Mallorca.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears ha acollit aquest dimarts una vista en la qual la defensa i la Fiscalia han arribat a un acord.

L'home ha reconegut els fets i ha consignat una indemnització de 3.000 euros pels pares de la víctima, i el fiscal ha rebaixat la seva petició de condemna, inicialment de tres anys de presó, a dos anys.

Malgrat tot, l'home no complirà la pena de presó, que ha quedat suspesa durant quatre anys, sempre que no cometin cap altre delicte, i amb la condició que se sotmeti a un programa d'educació afectivo-sexual.

Els fets van tenir lloc cap a les 18:00 hores del 1 de gener de 2021, en un domicili on amics i familiars celebraven l'Any Nou.

En un moment donat, la víctima, de set anys d'edat, va anar al bany, moment en què l'acusat li va donar un petó a la boca introduint-li la llengua.

A més de la pena de presó, a l'acusat se li imposa una pena de cinc anys de llibertat vigilada, una inhabilitació per exercir activitats que comportin contacte amb menors i una ordre d'allunyament respecte a la víctima. No podrà comunicar-se amb ella per cap mitjà ni acostar-se a menys de 500 metres durant cinc anys.

El Tribunal ha dictat condemnació 'in voce', amb una atenuant de reparació del dany. Les parts han renunciat a recórrer i la sentència s'ha declarat ferma en l'acte.

Tags

Categoría

Illes Balears