• dijous 2 de febrer del 2023

Condemnat a dos mesos i mig de presó un home que s'anunciava com a "metge biòleg" a Mallorca

img

Acudia a fires en què publicitava serveis relacionats amb la "medicina biològica" i tenia una consulta privada a Inca

PALMA, 20 Set.

Un home que s'anunciava com a "metge biòleg" a Mallorca ha estat condemnat aquest dimarts a dos mesos i mig de presó per un delicte d'intrusisme professional, després d'una denúncia presentada pel Col·legi de Metges de Balears (Comib).

Segons ha informat l'organització col·legial, en el judici celebrat al Jutjat Penal número 6 de Palma, la defensa de l'home ha arribat a un acord amb les acusacions pel qual ha reconegut els fets i s'ha conformat amb la pena de dos mesos i mig de presó.

El Col·legi va reunir proves per corroborar que l'home s'anunciava com a "metge biòleg" sense comptar amb la titulació necessària per a això, i que anava a fires en què publicitava es rvicis relacionats amb la "medicina biològica". Tenia una consulta privada al municipi d'Inca.

El Comib va ​​denunciar els fets l'octubre del 2021 i ha estat assistit en el procediment penal per la lletrada Marian Fuster.

El Col·legi professional ha subratllat el seu compromís en la lluita contra l'intrusisme "i la defensa de la bona praxi com a elements per garantir la correcta atenció mèdica". "El Comib no acceptarà ni tolerarà cap tipus d'intrusisme a la professió mèdica, ja que implica un risc per a la seguretat del pacient i la salut de la població en general", han reivindicat, advertint que seguiran perseguint "els missatges i activitats enganyoses i falses".

Notícies més vistes Avui