Condemnat a quatre anys de presó per abusar sexualment de la filla, menor d'edat, d'uns amics.

Condemnat a quatre anys de presó per abusar sexualment de la filla, menor d'edat, d'uns amics.

S'ha acordat substituir la pena de presó per l'expulsió del territori nacional durant vuit anys.

PALMA, 5 de desembre.

Un home ha estat condemnat aquest dimarts a quatre anys i un dia de presó per abusar sexualment, i de forma continuada, de la filla menor d'uns amics, que tenia entre vuit i 11 anys quan van succeir els fets. Tot i això, s'ha acordat substituir la pena privativa de llibertat per l'expulsió del territori nacional durant vuit anys.

En concret, el Tribunal ha fixat un termini de deu dies perquè la defensa del condemnat justifiqui haver realitzat les gestions corresponents a la renovació del passaport. Un cop transcorreguts aquests dies, la Sala fixarà una data límit perquè el varó abandoni el país.

A més, a l'home se li ha imposat la prohibició d'acostar-se o comunicar-se amb la menor i els seus progenitors durant un temps de vuit anys, la mesura de llibertat vigilada per un termini també de vuit anys i s'ha mantingut la prohibició que ja tenia imposada de sortir de l'illa d'Eivissa sense autorització judicial i de comparèixer cada dilluns al Jutjat de Guàrdia. Pel que fa a la responsabilitat civil a abonar, ha ascendit a la quantitat de 25.000 euros.

Els fets van tenir lloc entre el 2016 i el 2019. El condemnat, que en alguns moments va arribar a conviure amb la parella i la seva filla per la relació d'amistat, aprofitava els moments que estava a soles amb la nena per besar-la i, en algunes ocasions, introduir-li la llengua a la boca.

En altres ocasions li prenia fotografies en roba interior i li tocava els pits i en un moment va arribar a mostrar-li el penis perquè li toqués. A conseqüència d'aquests fets, la nena ha hagut de rebre tractament psicològic.

.

Tags

Categoría

Illes Balears