• dimarts 6 de juny del 2023

Condemnen més de tres anys de presó a l'autor d'una agressió a un sanitari d'atenció primària de Balears

img

PALMA, 14 Jul.

Un jutjat de Palma ha imposat una pena de més de tres anys de presó pels delictes d'atemptat, lesions i coaccions a l'autor d'una agressió a un professional sanitari d'atenció primària de les Balears.

Així ha informat en un comunicat la Conselleria de Salut i Consum, que n'ha mostrat satisfacció amb la sentència, ha defensat la tolerància zero davant les agressions i ha subratllat la importància de sensibilitzar i conscienciar la població en relació amb aquestes conductes.

En aquest sentit, ha recordat que el Servei de Salut disposa d'un Pla Integral de Prevenció d'Agressions a professionals de l'àmbit sanitari que té per objectiu prevenir, reduir i eliminar qualsevol agressió o acte de violència contra els treballadors dels centres sanitaris.

A més, cerca protegir els treballadors i usuari s amb l'adopció de mesures de seguretat, transmetre pautes d'actuació en cas que es produeixin incidents violents i, en cas que l'agressió no s'hagi pogut evitar, garantir als treballadors assistència sanitària i jurídica.

Finalment, ha apuntat que entre el 15 i el 20 per cent de les agressions que tenen lloc a l'àmbit sanitari són físiques (cops, empentes, etc.) i la majoria recauen sobre dones (77%). Les consultes, les plantes d'hospitalització i les admissions concentren set de cada deu agressions.

Notícies més vistes Avui