Confirmen condemna per lesions al president del Col·legi de Guies Turístics per agredir a un director d'una altra entitat.

Confirmen condemna per lesions al president del Col·legi de Guies Turístics per agredir a un director d'una altra entitat.

PALMA, 5 Jul.

L'Audiència Provincial ha confirmat la condemna per un delicte lleu de lesions al president del Col·legi de Guies Turístics de les Illes Balears, Pedro Oliver, qui va agredir al vicepresident de l'Associació Balear de Guies Turístics (ABGT), José Antonio Sobreviela, quan va descobrir al primer realitzant una activitat turística irregular.

La Secció Primera de l'Audiència Provincial ha desestimat el recurs d'apel·lació presentat per Oliver a la sentència dictada el passat 6 de març pel Jutjat d'Instrucció 10 de Palma, pel qual es declara ferma la sentència per un delicte lleu de lesions a un mes de multa a raó de tres euros diaris. En concepte de responsabilitat civil haurà d'abonar a la víctima 72 euros per les lesions i 99 pels danys a les ulleres.

En un comunicat, l'ABGT ha expressat la seva satisfacció pel reconeixement dels fets denunciats, després de sorprendre Oliver "realitzant una activitat turística irregular, utilitzant per a això un vehicle de nou places, vehicle que no està autoritzat per dur a terme aquest servei".

En concret, segons ha quedat recollit a la sentència, Sobreviela va observar Oliver i va utilitzar una aplicació de georeferència per poder denunciar-lo. En adonar-se que l'estava gravant, el president del Col·legi es va adreçar cap al cotxe del vicepresident de l'ABGT i li va prendre el mòbil.

En intentar Sobreviela sortir del cotxe, Oliver se'l va impedir i li va colpejar el canell amb la porta, provocant també la caiguda de les ulleres a terra. Les ulleres van patir danys i les lesions del canell van necessitar dos dies de curació.

La jutgessa no entra a valorar la conducta del denunciant perseguint al denunciat per corroborar si estava fent alguna activitat irregular.

.

Categoría

Illes Balears