• divendres 3 de febrer del 2023

Consell d'Eivissa presenta la proposta legislativa per regular l'entrada de vehicles especialment en temporada alta

img

IBIZA, 27 Jun.

El Consell d'Eivissa ha detallat aquest dilluns la proposta legislativa per regular l'entrada de vehicles a l'Illa, per tipologia i especialment durant la temporada alta. El Consell ha presentat la proposta a patronals, partits polítics i agents socials.

El president de la institució insular, Vicent Marí, ha assenyalat que es tracta d'un procés que “ha començat a caminar, avançant de manera rigorosa, sense imposicions i consens”. El seu objectiu, ha afegit, és donar resposta a una problemàtica que s'ha anat incrementant amb el pas del temps i contra la qual cal actuar des de les administracions. Marí ha ressaltat el caràcter "complex" d'aquesta problemàtica i, per això, ha explicat que han buscat acords i consens "per assolir mesures realment eficaces i adequades als objectius que es persegueixen".

Segons el president, la proposta garantirà el model de sostenibilitat i equilibri social i territorial a Eivissa. Per això, és "important la participació, el diàleg i la confecció d'una proposta de futur vàlida per a Eivissa i feta des d'Eivissa".

El Consell ha destacat que, en relació amb les dades recopilades per a l'ordenació de l'entrada de vehicles a Eivissa s'ha analitzat l'increment de la congestió territorial a Eivissa, així com de la població i del parc de vehicles dels darrers anys.

De fet, des de la institució han destacat que el 2021 el nombre de vehicles i la població era pràcticament el mateix, superant els 150.000. Juliol i agost són els mesos en què hi ha més flux d'entrada i sortida de turismes i motocicletes a l'Illa, suposant el 15 per cent del parc automobilístic insular, cosa que afecta el nivell del servei a les carreteres.

< p> A més, la reactivació econòmica i turística pot donar peu a un increment de la congestió del trànsit "sense precedents", per la qual cosa es considera "necessari establir mesures per limitar els vehicles a l'illa, almenys durant juliol i agost".

El conseller de gestió del Territori i Infraestructures Viàries, Mariano Juan, ha assenyalat que el projecte és fruit de l'"anàlisi, de la recopilació de dades i redacció de conclusions seriosa i realista" .

També ha dit que la proposta és "un instrument per a l'autonomia d'Eivissa" ja que pretén ordenar el model d'Illa i així, ha reiterat que "no es tracta d'una normativa que prohibeix per prohibir, sinó que cerca controlar i ordenar l'accés de vehicles a l'Ill a per garantir un model turístic i econòmic que s'adapti a les noves realitats”.

El Consell ha afegit que la proposta anirà acompanyada d'una millora del transport públic.

part, des dels serveis jurídics del Consell han detallat l'esborrany de la futura Llei de sostenibilitat d'Eivissa, que ha de donar potestat al Ple del Consell per establir-ne la regulació. Aquesta llei té similituds amb l'aprovada a Formentera, encara que s'haurà d'ajustar a la realitat d'Eivissa.

A l'esborrany es preveu la possibilitat que el Consell, en consens amb els ajuntaments afectats, pugui regular l'estacionament de vehicles a llocs determinats i en moments concrets, prohibint l'acampada de caravanes o furgonetes. A més, preveu sancions que poden arribar als 30.000 euros i la possibilitat d?immobilitzar els vehicles que incompleixin durant un màxim de quatre mesos.

Notícies més vistes Avui