"Consell d'Eivissa i Ibanat combaten tres focs a l'illa".

El cap de setmana ha estat marcat per la tasca dels efectius dels Bombers del Consell d'Eivissa i de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), que han treballat en tres focs declarats a la major de les Pitiüses.

Segons han informat fonts dels Bombers del Consell d'Eivissa a Europa Press, el foc que més preocupa en aquests moments és el proper a la zona de Montecristo. Els altres dos tenen lloc al Camí de Can Sales i a Cala Boix.

El foc proper a Montecristo s'ha originat per causes que es desconeixen en una planta de compostatge, on la setmana passada ja hi va haver un altre incendi. Pel que sembla aquest divendres s'han reavivat les flames i aquest cap de setmana continua actiu. L'Ibanat ha intervingut en les tasques d'extinció de les flames aquest dissabte. No obstant, i degut a que és competència dels Bombers del Consell d'Eivissa, des d'ahir només treballen en elles set efectius d'aquest cos contraincendis. S'ha fet un relleu a les 07.00 hores i es preveia dur a terme un altre a les 16.30 hores.

Dels tres incendis, aquest és el que més preocupa degut a que hi ha molt material acumulat a la planta i conforme aquest es remou es retoma l'oxigen, avivant el foc.

Així mateix, aquest diumenge s'ha produït un segon foc agrícola al Camí de Can Sales, a Santa Eulària. Pel que sembla, aquest incendi s'ha degut a una petita distracció. En l'incendi declarat al Camí de Can Sales han intervingut efectius dels Bombers del Consell d'Eivissa i de l'Ibanat. Aquest servei ja ha estat donat per acabat.

Finalment, i de manera quasi paral·lela, s'ha declarat un tercer foc agrícola darrere de Cala Boix. Pel que sembla, el foc s'ha iniciat a una barbacoa. Efectius de l'Ibanat i del Consell d'Eivissa es troben encara en el lloc dels fets, tractant de refrescar la zona per evitar que les flames es propaguin.

Categoría

Illes Balears