• dijous 2 de febrer del 2023

Consolidada la població de gavina d'Audouin a l'illot de na Guardis durant el confinament

img

PALMA, 20 Jul.

El Servei de protecció d'espècies ha finalitzat el cens de gavina d'Audouin -Ichthyaetus audouinii- a l'illot de Na Guardis, al municipi de Ses Salines, i ha constatat que la població es va consolidar durant el confinament.

Segons ha detallat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat, en total, s'ha observat la cria d'un mínim de 121 parelles, fet que confirma l'assentament d'una població que va criar de manera abundant l'estiu de l'any 2020, arran de la tranquil·litat donada pel confinament.

tots els pollets nascuts, 45 s'han marcat amb anelles metàl·liques oficials i de PVC de lectura a distància per obtenir informació del comportament de cara a millorar la conservació de l'espècie. Aquesta tasca l'ha fet l'associació Iniciativa de Recerca de la Biodiversitat de les Illes Balears (IRBI) juntament amb el personal de la Conselleria.

L'any passat van criar en aquest mateix lloc 196 parelles, xifra superior a la de aquest any. Tot i això, la Conselleria ha aclarit que les dades del 2022 no tenen per què implicar un descens poblacional, ja que es tracta d'una espècie molt nòmada i irregular.

En el recompte, el Servei de protecció d'espècies ha comptat amb el suport d´una embarcació de les Reserves Marines per al trasllat a l´illa i les tasques han estat realitzades pel personal del Servei de protecció d´espècies en col·laboració amb personal de l´Institut Balear de la Natura (Ibanat) durant la primavera.

XOX

Notícies més vistes Avui