Consubal alerta que els consumidors poden negar-se a pagar suplements dels quals no s'hagi informat prèviament.

Consubal alerta que els consumidors poden negar-se a pagar suplements dels quals no s'hagi informat prèviament.

Els establiments no poden cobrar suplements com ara gel, pa o olives si no figuren a la carta o no s'ha indicat

PALMA, 29 ago.

Consumidors i Usuaris de Balears (Consubal) ha informat aquest dimarts que els establiments no poden cobrar suplements que no estiguin indicats a la carta o dels quals no s'hagi informat prèviament, per la qual cosa els consumidors poden negar-se a pagar-los.

En un comunicat, l'entitat ha assegurat que està augmentant el nombre de consultes i reclamacions de consumidors que es veuen obligats a pagar suplements a bars i restaurants per serveis o complements que se'ls han ofert sense advertir-los que tenien un sobrecàrrec.

Per part seva, el president de Consubal, Alfonso Rodríguez, ha explicat que, per exemple, és molt comú que hi hagi establiments que en arribar ofereixin als comensals pa, olives i allioli sense informar que tenen un cost extra i que, a més, no figuren a la carta o llista de preus.

En aquest cas, han criticat que el fet que els restaurants ofereixin aquests aliments sense advertir que tenen un cost extra indueix a pensar que és cortesia de la casa, per la qual cosa el cost extra de fins a tres euros per comensal en rebre la comanda és inesperat.

Un altre exemple que Rodríguez ha detallat és el cas que, en demanar un cafè amb gel, es cobri un suplement pel gel, sent en alguns casos de fins a 20 cèntims per cubet, una quantitat que es descobreix en pagar la comanda i de la qual no s'adverteix, per la qual cosa no seria lícit el seu cobrament.

En aquests casos, Consubal ha recomanat als consumidors sol·licitar el full de reclamacions, ja que, segons ha subratllat, no és lícit cobrar serveis o complements que no figurin a la carta, a la llista de preus o dels quals no s'hagi advertit al consumidor del seu cost extra prèviament.

Categoría

Illes Balears