• dijous 30 de març del 2023

Consubal demana al Govern un bo per a aliments bàsics per garantir l'accés a una alimentació saludable i variada

img

PALMA, 7 Oct.

L'associació de Consumidors i Usuaris de Balears (Consubal) ha demanat aquest divendres al Govern la creació d'un bo per a aliments bàsics amb l'objectiu de garantir l'accés a una alimentació saludable i variada.

En nota de premsa, Consubal ha sol·licitat que el bo entri en funcionament "a l'engròs brevetat possible” perquè la cistella de la compra s'ha encarit “de forma alarmant” a les Balears, per sobre de la resta de regions, i se suma a l'increment del preu de l'electricitat i els carburants.

Segons consideren, el bo d'aliments bàsics s'hauria de compondre de fruites, verdures, ous, llet, algunes carns i productes d'higiene --com els d'higiene femenina--, i hauria de cobrir fins al 50% del cost, a funció de la renda família.

A més, l'entitat ha assegurat el Go vern podria utilitzar-lo per promocionar i potenciar el consum de productes locals.

El president de Consubal, Alfonso Rodríguez, ha indicat que, a conseqüència dels preus dels aliments, els nens consumeixen productes “menys saludables però més barats".

"Moltíssimes famílies no es poden permetre menjar peix una vegada a la setmana o menjar fruites i verdures de forma variada i habitual, afectant de manera significativa els més petits que consumeixen cada vegada més productes menys saludables, però més barats”, ha explicat.

Per aquesta raó, el president de l'entitat ha recordat que el dia 12 de setembre passat va presentar una petició d'una reunió amb la presidenta del Govern , Francina Armengol, però no ha rebut resposta de moment.

"Amb l'arribada de la temporada baixa es preveu un hivern
complicat per a moltíssimes famílies pel que és urgent que
el Govern actuï", ha finalitzat Rodríguez.

XOX

Notícies més vistes Avui