• dimecres 29 de març del 2023

Consum assegura que reforçarà el control del mercat a l'hivern per garantir "drets i salut de la població"

img

PALMA, 7 Set.

La Direcció General de Consum ha assegurat que reforçarà aquest hivern el control dels mercats i posarà especial atenció a les àrees de la banca, la cistella de la compra i l'energia, amb l'objectiu de "garantir els drets dels consumidors i la salut de la població".

< p> Així ho han explicat aquest dimecres la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i el director general de Consum, Fèlix Alonso, durant la reunió del Consell de Consum, òrgan de participació, informació, consulta i assessorament en matèria de consum i defensa del consumidor, en què tenen veu les associacions de consumidors i les organitzacions empresarials, a més de les diverses administracions.

Segons ha detallat el Govern en nota de premsa, durant la trobada, Gómez ha destacat que, davant el context nacional i internac cional, la Direcció General de Consum ha decidit "redoblar el seu esforç" per vigilar aquells aspectes amb "important impacte en l'economia de les famílies" i que són de la seva competència.

En concret, ho farà a les àrees de la banca, on vigilarà possibles situacions de manca de transparència, càlculs incorrectes o aplicació de l'índex IRPH, entre d'altres; dels aliments bàsics, on controlarà que la qualitat dels productes s'ajusti al que indica l'etiqueta; i de l'energia, on inspeccionarà per evitar la publicitat enganyosa o les clàusules abusives, ha exemplificat la Conselleria.

D'altra banda, Gómez ha subratllat que els estils de vida, l'habitatge, la formació i l'educació són determinants socials de salut que impacten directament sobre la qualitat de vida de la població i, per tant, "és imprescindible que les institucions, de forma conjunta i coordinada, vetllen per garantir condicions favorables per a tots".

En aquest punt, la Conselleria ha fet referència, entre els objectius prioritaris a curt termini, a l'ampliació del programa 'Consum a ca teva' amb els ajuntaments, a fi de "promoure la coordinació entre les dues administracions per acostar la finestra única a la ciutadania en matèria de consum i actualitzar els coneixements i competències dels treballadors de l'administració local perquè puguin orientar els usuaris de forma resolutiva”.

També es continuarà col aborant amb els consells insulars per arribar a la gent gran, augmentar la seva autonomia personal en relació amb el consum i contribuir a reduir la bretxa digital; i es consolidarà l'administració electrònica de consum per culminar la digitalització de reclamacions i sol·licituds d'arbitratge. XOX

Notícies més vistes Avui