• dissabte 28 de gener del 2023

Consum obre un nou expedient a Air Europa per no oferir un telèfon d'atenció gratuït després de multar-la al juny

img

PALMA, 10 Oct.

La Direcció General de Consum de Balears ha iniciat un expedient sancionador contra Air Europa per no oferir un telèfon d'atenció gratuït, una infracció per la qual ja va multar l'aerolínia al juny, segons ha informat Facua, que va denunciar l'incompliment.

Tot i que el Govern balear va multar Air Europa amb 3.600 euros al juny, l'aerolínia va seguir sense corregir la falta d'un telèfon gratuït, i per això l'organització de consumidors va presentar una altra denúncia.

La sanció del juny va ser, segons ha explicat Facua, per posar a disposició de els usuaris un telèfon geogràfic -no gratuït- a la seva pàgina web. Facua ha informat que la mateixa Air Europa assenyalava que "si la trucada és a un número local, suposa un cost per al client, Air Europa Línies Aèries SAU el reemborsarà una vegada acreditat" i corroborava que "no es tracta de un telèfon d'atenció al consumidor gratuït".

Després de la multa, en comprovar si l'empresa havia modificat la seva pàgina web, van constatar que només s'havia afegit un telèfon 900 amb la descripció 'atenció al client" ', i, encara que és gratuït, s'afegia l'aclariment que és només per a 'clients amb reserva'. "La resta de gestions, així com la línia general que anuncia a la pàgina principal de la seva web, se segueixen havent de realitzar mitjançant numeracions geogràfiques", indica Facua.

Facua ha recordat que s'ha d'oferir un telèfon d'atenció gratuït i general segons la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris.

La Direcció General de Consum balear qualifica la infracció com a lleu i proposa una sanció en el tram màxim, 4.500 euros, tenint en compte que l'aerolínia incorre en els agreujants de reiteració en la conducta infractora, entre altres consideracions. Facua espera que s'imposin "multes més contundents si segueix incorrent en la irregularitat un cop finalitzi aquest segon expedient".

L'associació també considera necessari un canvi normatiu per elevar les multes a empreses reincidents, perquè siguin quantitats "realment dissuasòries".

Segons Facua, el Govern balear ha obert també expedients sancionadors a les aerolínies Iberia, Level, British Airways, EasyJet i Volotea, a les empreses de missatgeria Celeritas i GLS, a les asseguradores Santa Lucía, Cáser i Fènix Directo ia Securitas Direct.

En canvi, fins ara, "ni el Ministeri de Consum ni la immensa majoria d'autoritats de consum autonòmiques han contestat a les denúncies presentades per l'associació en el marc d'aquesta campanya", criticant "el desistiment de funcions que està fent la Direcció General de Consum del Ministeri d'Alberto Garzón sobre això".

Notícies més vistes Avui