• dissabte 3 de juny del 2023

Consum recomana reutilitzar i planificar les compres davant l'inici del curs escolar

img

PALMA, 29 Ago.

Consum ha recomanat reutilitzar i planificar les compres de llibres de text, material escolar, roba, calçat i altres productes relacionats amb el retorn a les aules, ja que aquestes adquisicions suposen "una despesa extraordinària".

En una nota de premsa, la Conselleria de Salut i Consum ha animat les famílies a seguir la regla de les cinc erres --reflexionar, reciclar, reduir, reutilitzar i reparar-- amb l'objectiu de gestionar amb racionalitat els recursos econòmics i fer un consum responsable, sostenible i compromès amb el medi ambient.

sentit, ha aconsellat revisar el material escolar del curs anterior i aprofitar tot allò que es pugui tornar a utilitzar, així com elaborar un pressupost previ amb la despesa disponible i comparar preus i qualitat d'un mateix producte en diferents establiments.

Alhora, Amb sumo ha recomanat evitar la impulsivitat i comprar de forma esglaonada, sobretot la roba i el calçat, i ha recordat que totes les empreses tenen l'obligació de disposar de fulls oficials de reclamació o denúncia.

D'altra banda , entre les recomanacions a l'hora de comprar en un establiment, el Govern n'ha indicat algunes com conservar el tiquet, informar-se de la política de devolucions, verificar que porta el marcat 'CE' i que l'etiquetatge correspongui al producte.

En darrer lloc, Consum ha assenyalat que el període de garantia legal són tres anys i respecte a les compres en línia, ha instat a revisar que siguin llocs web segurs i que portin a la seva adreça 'https' i un cadenat.

XOX

Notícies més vistes Avui