Continua el judici contra el fals 'príncep de Hohenlohe' sense la presència del principal acusat.

Continua el judici contra el fals 'príncep de Hohenlohe' sense la presència del principal acusat.

PALMA, 30 de setembre.

L'Audiència Provincial de Balears continua des d'aquest dilluns (10.00 hores) la celebració del judici contra el conegut com a fals "príncep de Hohenlohe" sense la presència del principal acusat, exonerat des de 2022 per raons de salut.

L'acusació la sostenen una trentena de particulars que imputen al "príncep" i a la seva parella delictes d'estafa, apropiació indeguda i falsedat documental, entre d'altres. La Fiscalia, d'altra banda, no acusa.

El judici havia de celebrar-se a l'abril de 2021, però es va suspendre després que el processat sofregués una caiguda a la sala i acabés ingressat.

L'home, de nacionalitat austriaca, que presentava diversos problemes de salut, es va trobar en el moment en què s'apropava al micròfon per prestar declaració. Una ambulància va traslladar el ferit a una clínica privada de Palma, on va quedar ingressat. Precisament, la seva defensa havia plantejat, instants abans, que per motius de salut se li dispensés d'assistir a totes les sessions del judici un cop hagués declarat.

El procés ha estat estancat des d'aleshores, tot i que en aquest temps el principal acusat ha quedat fora de la causa pel seu estat de salut. El 2022 un informe forense va constatar un deteriorament cognitiu moderat i en base a això la Fiscalia va sol·licitar l'arxivament.

El judici s'havia de reprendre el passat 11 de setembre. No obstant això, el Tribunal es va veure obligat a suspendre la sessió per la incompareixença d'un advocat per motius mèdics, sense que pogués designar un substitut, encara que es va reprendre dies després.

D'altra banda, diverses de les acusacions s'han apartat, algunes amb reserva d'accions civils.

Les acusacions atribueixen a tots dos una presumpta estafa relacionada amb activitats d'assessorament financer, en què suposadament es prometia a les víctimes inversions d'alt rendiment i ràpida devolució que finalment mai recuperaven.

Categoría

Illes Balears