• dijous 30 de març del 2023

Convoquen ajudes per a projectes culturals, modernització d'indústries culturals i projecció exterior

img

PALMA, 22 Ago.

L'Institut d'Indústries Culturals de Balears (ICIB) ha publicat al BOIB tres convocatòries de subvencions per un valor total de 890.000 euros per a projectes culturals, la modernització de les empreses culturals i la promoció exterior d'audiovisuals.

En concret, segons ha informat en una nota de premsa la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, el Govern destina 440.000 euros a projectes culturals, 150.000 euros a la promoció exterior de projectes audiovisuals i 300.000 euros a la modernització de les indústries culturals.

La primera convocatòria de subvencions té com a finalitat donar suport a projectes culturals de les arts escèniques, de la música, de les arts visuals i del món editorial per a l'any 2022 amb un import de 440.000 euros.

D'aquest import, l'ICIB hi aporta a través de la Consel ria 240.000 euros, mentre que els altres 200.000 euros provenen de la Direcció General dIndústria i Energia, dependent de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius.

Poden ser beneficiaris de les subvencions les persones físiques donades d'alta en el règim d'autònoms i les persones jurídiques dels sectors de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el món del llibre que puguin dur a terme els projectes o activitats que estiguin en la situació que motiva la concessió de la subvenció .

Els projectes són entesos com a accions culturals que promocionen els productes culturals, que n'impulsen el consum, que posen en valor la diversitat cultural i que contribueixen a enfortir el teixit industrial del sector cultural.

< p> L'import de la convocatòria es distribueix en quatre modalitats: arts escèniques (140.000 euros), música (140.000 euros), arts visuals (85.000 euros) i món editorial (75.000 euros).

El termini per presentar les sol·licituds, dirigides a l'ICIB, s'inicia el 5 de setembre del 2022 i s'estén fins al 20 de setembre del 2022, ambdós inclosos.

La segona convocatòria de subvencions, dotada amb 150.000 euros , recolza la promoció exterior de projectes audiovisuals per a l'any 2022.

Poden ser beneficiaris de les subvencions les persones físiques donades d'alta al règim d'autònoms i les persones jurídiques del sector audiovisual que puguin dur a terme els projectes o les activitats que estiguin en la situació que motiva la concessió de la subvenció.

Segons han explicat, són subvencionables les despeses relacionades amb el desplaçament aeri, marítim o terrestre del personal tècnic, el quilometratge, el lloguer de vehicles, els trajectes amb taxi a l'aeroport, l'allotjament, les acreditacions i la traducció, entre d'altres.

El termini per presentar les sol·licituds, dirigides a l'ICIB, comença el 15 de setembre de 202 2 i s'estén fins al 30 de setembre de 2022, ambdós inclosos.

La tercera convocatòria de subvencions finança les inversions que permetin la modernització, la innovació i el desenvolupament tecnològic de les indústries culturals i creatives de l'arxipèlag per a l'any 2022 amb un import total de 300.000 euros, que són aportats per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius.

Poden ser beneficiaris de les subvencions les persones físiques donades d'alta al règim d'autònoms i les persones jurídiques dels sectors de les arts escèniques, la música, l'audiovisual, les arts visuals i el món editorial.

Són susceptibles de subvenció les actuacions d'inversió relacionades amb l'adquisició de maquinària idònia per al desenvolupament de l'activitat professional, entre d'altres.

El termini per presentar les sol·licituds, dirigides a l'ICIB, s'inicia el 15 de setembre del 2022 i s'estén fins al 30 de setembre del 202 2, ambdós inclosos.

XOX

Notícies més vistes Avui