Córdoba afirma que ningú ha encarregat informes al secretari del Consell per a expulsar-lo de Sa Unió. Córdoba diu que ningú ha encarregat informes al secretari del Consell per a expulsar-lo de Sa Unió.

Córdoba afirma que ningú ha encarregat informes al secretari del Consell per a expulsar-lo de Sa Unió.

Córdoba diu que ningú ha encarregat informes al secretari del Consell per a expulsar-lo de Sa Unió.

FORMENTERA, 12 de gener.

El president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, ha assegurat aquest divendres que el secretari de la institució insular ha explicat que "no se li ha encarregat cap informe", en relació a l'expedient d'expulsió que pretén presentar Sa Unió contra Córdoba. Segons el president, l'únic que podria demanar aquest informe seria ell mateix.

Córdoba ha titllat d'"absurd" i "difícil d'entendre" que el seu propi grup (Sa Unió) pretengui expulsar-lo de la coalició política i ha assenyalat que, per molt que el expulsin, seguirà sent el president. "Expulsar d'un partit polític al president que ha triat aquest mateix grup, i que, a més, ha guanyat per majoria absoluta unes eleccions, és força complicat d'entendre", ha manifestat.

Córdoba ha destacat que, en cas de produir-se l'expulsió, es podria complicar "molt" el dia a dia del Consell. En declaracions a Europa Press, Córdoba ha reiterat que no dimitirà i, fins i tot, ha assenyalat que l'oposició, en cap moment, li ha demanat la dimissió, quan haurien de ser els primers a fer-ho "si veuen alguna irregularitat".

"El PP balear tampoc sol·licita cap dimissió. Realment, són els vuit consellers de Sa Unió, que s'han quedat sols i no accepten que s'han equivocat", ha manifestat.

Córdoba ha considerat que és "el moment de tancar aquesta crisi" i posar-se "mans a l'obra", evitant que aquesta situació afecti el funcionament del Consell i es pugui complir el mandat atorgat pels ciutadans perquè, com a polítics, "hem de tenir una responsabilitat".

"És força lleig el que estan fent, que és amenaçar-me amb que tenen unes proves que presentaran si no dimiteixo. El que han de fer amb aquestes proves, si és que les tenen, és portar-les a Fiscalia. Sóc el primer que ho diu", ha insistit.

Córdoba ha afirmat que la situació actual a Formentera "ningú l'entén, ni ells mateixos", en relació als membres de Sa Unió. També ha explicat que va deixar de demanar la dimissió de dos consellers de la coalició política "per donar una mà i tancar la crisi".

"Anime a qui vulgui treballar i estigui animat a seguir, que ho faci. Qui no, que ho digui, marxi i ja comptarem amb un altre de la llista. Hem de tancar aquesta crisi, que comença a ser una mica absurda", ha conclòs.

La coalició política Sa Unió va assegurar la setmana passada que no trigarà a presentar al registre d'entrada un expedient d'expulsió del president de la coalició política. Aquest expedient mantenia la data d'expulsió del 31 de desembre.

En declaracions a Europa Press, des de Sa Unió expliquen el passat 2 de gener que l'expedient d'expulsió està preparat i signat per tots els consellers. No obstant això, abans de donar-li registre d'entrada asseguren estar esperant a concloure una sèrie d'informes encarregats.

"Hem demanat dos, un de la casa, que el fa el servei jurídic, i un altre extern, ja que hi ha articles amb possibles interpretacions. Fins que no tinguem aquestes dubtes ben resoltes, no volem presentar-lo", indiquen.

Tags

Categoría

Illes Balears