• dijous 2 de febrer del 2023

Cort aclareix que la seva contribució al patrocini esportiu serà per a clubs sense ànim de lucre i no al RCD Mallorca

img

PALMA, 23 Set.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Palma, Francisco Ducrós, ha aclarit aquest divendres que la contribució del consistori a la proposta de patrocinis esportius del Consell de Mallorca serà només per a clubs sense ànim de lucre i no per a les societats anònimes esportives, el RCD Mallorca i l'Atlètic Balears.

Així ho ha expressat en declaracions als mitjans mentre se celebra el ple municipal. Ducrós matisava així una intervenció prèvia davant les càmeres en què, després d'una pregunta pel patrocini al RCD Mallorca, el regidor s'havia referit de forma genèrica als “clubs de Palma”.

El regidor ha insistit que la voluntat de l'Ajuntament és patrocinar clubs esportius de Palma de primera divisió i que tinguin "un retorn publicitari", però únicament entitats sense ànim de lucre.

De fet, Ducrós ha remarcat que les ajudes de l'Institut Municipal de l'Esport (IME) "sempre" van dirigides a entitats sense ànim de lucre.

El regidor ha apuntat que estan esperant veure "com pot encaixar" administrativament, en relació amb les iniciatives que tenen en marxa el Consell i el Govern, aquest impuls als clubs amb finançament municipal.

Respecte a les declaracions d'aquest dimecres del portaveu municipal, Alberto Jarabo, quan va anunciar que l'Ajuntament no participaria a l'acord del Consell insular per finançar el RCD Mal Lorca, Ducrós ho ha justificat centrant la qüestió en el patrocini turístic que inicialment havia plantejat el Consell.

Atès que finalment el Consell va desistir de la iniciativa original --la que tenia un vessant de promoció turística i incloïa el canvi de nom de Son Moix per 'Visit Mallorca Estadi--, "el compromís de l'Ajuntament de Palma ja no tenia sentit perquè era una col·laboració interinstitucional que ja no existia", ha argumentat.

El regidor d'Esports de Palma ha volgut posar en valor que el nou plantejament del Consell “té ara un enfocament molt ampli” en donar cobertura a més clubs. "Sí que teníem nosaltres, com Ajuntament de Palma, un interès que els clubs de primer nivell de la nostra ciutat tinguin un suport financer, sense oblidar també el suport que necessiten els equips de barri i les activitats esportives de clubs de base, que també són fonamentals", ha conclòs.

Notícies més vistes Avui