Notícies Balears.

Notícies Balears.

Cort activa un dispositiu especial per evitar aglomeracions als cementiris del 28 d'octubre al 1 de novembre.

Cort activa un dispositiu especial per evitar aglomeracions als cementiris del 28 d'octubre al 1 de novembre.

PALMA, 27 d'octubre.

L'Ajuntament de Palma ha posat en marxa un dispositiu especial per evitar aglomeracions als cementiris municipals del 28 d'octubre a l'1 de novembre i facilitar la celebració del dia de Tots Sants.

El Consistori ha explicat aquest divendres en un comunicat que, a causa que la festivitat cau en dimecres i molts palmesans acudiran al camp santo, l'Empresa Funerària Municipal (EFM) ha ampliat el seu horari habitual a Establiments, Sant Jordi i Son Valentí de les 07.30 fins a les 21.00 hores durant els cinc dies.

A més, està previst reforçar el servei de vigilància a les instal·lacions per facilitar l'entrada i sortida dels visitants i el de neteja i manteniment i es col·locaran WC portàtils i diverses carpes d'informació.

La Policia Local ha dissenyat també un dispositiu especial per regular el trànsit i afavorir la fluïdesa en la circulació a l'entorn dels cementiris del municipi, fent èmfasi en el de Gènova i Sa Vileta per ser parroquials.

En cas que hi hagi un excés de vehicles, la Policia desviarà el trànsit cap a rutes alternatives. Si l'accés rodat no està limitat, els visitants podran utilitzar l'aparcament de sa Riera, que també reforçarà el seu personal, i el de Son Valentí.

Per la seva banda, l'EMT activarà un servei especial amb motiu de la festivitat per facilitar els desplaçaments en transport públic fins al cementiri, que estarà operatiu dissabte, diumenge i dimecres.

Així, es realitzaran sortides cada 20 minuts a partir de les 7.40 hores fins a les 20.55 hores des de Sindicat en direcció a Can Valero, i des del cementiri en direcció a Sindicat des de les 7.55 hores fins a les 21.10 hores.

Com altres anys, el servei farà parada a Plaça Espanya, Avinguda Alemanya-Comte Sallent, General Riera, s'Escorxador, Costa i Llobera, Velòdrom Illes Balears, i Cementiri. A més, els usuaris podran fer ús de la línia 9 (Palma-Son Espanyol) que surt de la Plaça Espanya.

Com a novetat, a l'entrada de Son Valentí s'instal·larà l'‘Arbre del record’, on els ciutadans que ho desitgin podran penjar missatges als seus éssers estimats. Posteriorment aquest arbre serà plantat dins del cementiri i els missatges s'introduiran en una urna biodegradable que s'enterrarà juntament amb les seves arrels.

.