Cort admet que es va "equivocar" amb Sant Sebastià i insta els grups a garantir que sigui festiu "sempre". Cort reconeix que "es va equivocar" amb Sant Sebastià i insta els grups a garantir que sigui festiu "sempre".

Cort admet que es va

PALMA, 25 de gener.

L'Ajuntament de Palma ha reconegut aquest dijous que "s'ha equivocat" en no haver decretat festiu el passat dissabte 20 de gener amb motiu de la celebració del patró de la ciutat, Sant Sebastià, i ha instat a tots els grups municipals a garantir que aquest dia sigui festiu "sempre".

Així s'ha decidit després d'aprovar-se un dels tres punts d'una proposició del PSOE Palma amb els vots a favor de PP, PSOE, Més per Palma i Unides Podem i l'abstenció de Vox. D'altra banda, la proposició demanava la creació d'una comissió tripartita -amb sindicats, patronals i l'Ajuntament- per fixar els festius locals, així com instar el Govern a prioritzar el 26 de desembre com a festiu.

El tinent d'alcalde de Cultura, Javier Bonet, ha admès que el Consistori "s'ha equivocat" i ha opinat que "el patró de Palma hauria de ser sempre festiu". A més, ha assenyalat que al ple tots els grups polítics van estar d'acord en què Sant Sebastià no fos festiu aquest 2024, per la qual cosa és un debat sobre el qual "tots" han de "seguir treballant".

Pel que fa a la creació de la comissió tripartida, Bonet ha considerat que "el més sensat" és que la sala de plens sigui qui "avaluï, comenti i decideixi per unanimitat". Per això, el PP ha votat en contra d'aquest punt, que ha quedat rebutjat, així com del tercer punt, relatiu al 26 de desembre.

Tags

Categoría

Illes Balears