Notícies Balears.

Notícies Balears.

Cort amplia des d'aquest dimarts la línia 34 de l'EMT que uneix Son Espases amb l'aeroport passant per Son Llàtzer. Cort amplia des d'aquest dimarts la línia 34 de l'EMT que uneix Son Espases amb l'aeroport passant per Son Llàtzer.

Cort amplia des d'aquest dimarts la línia 34 de l'EMT que uneix Son Espases amb l'aeroport passant per Son Llàtzer. 

Cort amplia des d'aquest dimarts la línia 34 de l'EMT que uneix Son Espases amb l'aeroport passant per Son Llàtzer.

PALMA, 24 d'octubre.

El regidor de Mobilitat i Polígons Industrials de Palma, Toni Deudero, ha explicat que des de dimarts passat la línia 34 de l'EMT que uneix Son Espases amb l'aeroport, passant per Son Llàtzer, amplia el seu nombre de vehicles i augmenta la seva freqüència.

Així ho ha dit Deudero, en declaracions als mitjans, en què ha detallat que s'ha reforçat la flota de vehicles del recorregut amb "dos o tres autobusos", aconseguint "un interval de 43 minuts d'espera entre freqüències".

A més a més, la ruta que seguirà serà més llarga, d'uns 50 minuts, ja que farà més parades i recollirà passatgers dels barris dels voltants de l'Hospital Son Llàtzer fins a arribar a l'aeroport de Son Sant Joan.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Manuela García, ha aclarit que l'ampliació va ser una demanda que el Govern havia transmès a l'Ajuntament de part de sindicats, que van manifestar la necessitat de reforçar el servei per part dels usuaris, "sobretot dels que venen de Menorca o de l'àrea d'Eivissa i Formentera".

En aquest sentit, "havien de fer tot un desplegament per arribar als hospitals de referència", agafant un autobús a l'aeroport que els obligava a fer transbord a la plaça Espanya. Segons García, les dades de la Conselleria reflecteixen que el 2022 hi va haver 2 milions de desplaçats que van acudir als hospitals de referència.

D'altra banda, preguntat Deudero sobre les crítiques que ha rebut el Consistori davant la mesura de prohibir properament l'entrada de patinets elèctrics als autobusos de l'EMT, ha respost que "cal tenir en compte els criteris que s'han seguit" per aplicar la norma.

En aquesta línia, ha apuntat a la prioritazació de persones amb mobilitat reduïda "que veien impossibilitat per a pujar als autobusos" o de les que tenen nens petits. "Els espais per cotxets o cadires de rodes estaven ocupats per patinets", ha afegit.

També ha insistit en "una qüestió de seguretat física" relacionada amb el fet que els patinets porten bateries elèctriques "que es poden incendiar dins del vehicle" i que, a nivell nacional, "ja hi ha hagut antecedents que això podia passar".