• dijous 30 de març del 2023

Cort apressa els copropietaris del Lluís Sitjar a vendre els seus títols en una carta a dues setmanes de finalitzar el termini

img


PALMA, 14 Oct.

L'Ajuntament de Palma ha enviat una carta als copropietaris del Lluís Sitjar animant-los a vendre els seus títols, poc més de dues setmanes abans de finalitzar el termini que acaba a principis de novembre.

A la carta, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digna i Sostenibilitat recorda les condicions de venda i anima a contribuir a convertir el solar, ara abandonat, en un "espai de vida".

La regidora insisteix en l'oportunitat que suposa l'oferta de l'Ajuntament per als propietaris pels beneficis econòmics que implica, i recalca que poden ajudar “a millorar la vida dels veïns de l'antic estadi”. Cort vol recuperar aquest espai, actualment sense ús, per convertir-lo en una zona amb equipaments esportius públics i zones verdes i desenvolupar projectes per millorar els serveis dels barris del Fortí, Son Cotoner i Camp d'en Serralta.

< Cal recordar que la propietat es divideix en 666 títols, i que l'Ajuntament ha d'adquirir un mínim del 60% --uns 400-- per fer efectiva la compra. A finals de setembre, després que el RCD Mallorca presentés els seus 170 títols a la notaria indicada, ja havia obtingut un 35 per cent.

L'oferta és de 16.035,86 euros per títol, basant-se en la taxació de l'estadi aprovada pel consistori, "l'única vàlida" segons Cort, que valora l'immoble en 11,2 milions d'euros. Aquesta taxació es va fer sobre la qualificació urbanística que té actualment el solar, com a equipament esportiu privat.

En aquest sentit, l'Ajuntament ja ha insistit diverses vegades que si el solar passa a mans públiques, es mantindrà aquesta classificació --allunyant les expectatives que una nova qualificació urbanística posterior elevés el valor dels terrenys--. De fet, a la carta enviada aquesta setmana la regidora remarca que el Pla General de Palma contempla aquest espai com a equipament esportiu de manera que és del tot "inviable" donar-li un ús diferent, "com s'ha especulat en diverses ocasions" ".

Per a aquesta venda els propietaris particulars no han d'abonar cap import en concepte d'IVA i per tant, reben la totalitat de la quantia. En el cas de la plusvàlua que genera la venda, com més temps faci que es té cada títol, limport serà menor. En cap cas serà superior a 240 euros.

A la missiva Truyol es mostra "conscient que fa anys que es parla" de la compra del solar de l'antic camp del RCD Mallorca, "però ara és una proposta en ferm, on l'Ajuntament té la partida pressupostària necessària.

A la carta la regidora també incideix que l'oferta és exclusivament per als terrenys de l'antic estadi, i no per a cap altre solar o altres drets que els propietaris puguin disposar; és a dir, que la compra no implica el dret de propietat del solar situat a l'altra banda del carrer Ramon Picó i Campamar ni altres drets no immobiliaris vinculats a la propietat de cada títol.

En cas de no aconseguir l'objectiu del 60 per cent de títols, la compra no es farà efectiva i els diners pressupostats es destinaran a altres fins. Una eventual expropiació no és sobre la taula perquè no es contempla en el pla general. A més Truyol apunta que la decisió d'optar per una compra en lloc d'una expropiació "és una qüestió d'agilitat i eficiència", i que, "després de dècades d'incertesa", calia obrir un procediment més àgil" i garantista per a tots”.

La carta conclou animant els propietaris a permetre la culminació de la venda per poder “veure els seus fills o néts gaudint del Lluís Sitjar com un gran parc on jugar i córrer , entre arbres i pistes esportives".

Notícies més vistes Avui