"Cort aprova la possibilitat d'adquirir i intercanviar places turístiques en edificis BIC i catalogats." "Cort aprova que es puguin adquirir i intercanviar places turístiques en edificis BIC i catalogats."

PALMA, 25 Gen.

El ple de l'Ajuntament de Palma d'aquest dijous ha aprovat que es puguin adquirir i intercanviar places turístiques en edificis Bé d'Interès Cultural (BIC) o catalogats.

Amb els vots a favor del PP i Vox s'ha aprovat, en el que ha estat primer ple de l'any, deixar sense efecte l'acord del ple municipal de juliol de 2022 relatiu a l'aplicació de la Llei 3/2022, de 15 de juny. Aquest, aprovat a la legislatura anterior, prohibia que s'implantessin places turístiques en edificis BIC o catalogats.

Per tant, ara, la derogació d'aquesta mesura, segons calculen, podria afectar mitjà centenar de places.

Des de l'oposició han mostrat el seu rebuig a la possibilitat d'adquirir i intercanviar places turístiques ja que "suposarà més turisme quan la ciutat ja està massificada", segons ha apuntat la portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol.

Així mateix, han recriminat a l'equip de govern que no hi hagi "cap informe tècnic" que ho avali i que fins i tot el Consell de Mallorca no vegi "posiu" aquest acord positiu, han subratllat les regidores de PSOE Palma, Rosario Sánchez, i d'Unides Podem, Lucía Muñoz.

Cal recordar que divendres passat es va aprovar a la Comissió d'Urbanisme aquesta proposició d'urgència del PP i que aquest dijous s'ha traslladat al ple. Cap dels grups municipals ha canviat el seu vot, de manera que s'ha aprovat amb el sentit de vot de la Comissió.

Tags

Categoría

Illes Balears