• dijous 2 de febrer del 2023

Cort aprova un projecte de gairebé 7 milions per a millores a l'abocador clausurat de Son Reus

img


PALMA, 13 Oct.

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha aprovat un projecte de 6,9 milions per millorar la coberta protectora i el sistema de seguiment de l'abocador clausurat de Son Reus per evitar riscos de contaminació.

L'Ajuntament ha recordat que l'abocador és titularitat del Consell però que Emaya té encomanades les tasques de manteniment. El regidor de Medi Ambient, Ramon Perpinyà, ha insistit que Emaya realitza "totes les tasques necessàries de manteniment i gestió" d'aquest abocador, "un dels més ben mantinguts de l'Estat".

El projecte aprovat a la reunió executiva de dimarts preveu renovar la coberta per impedir que entri aigua de pluja a la massa de residus, per prevenir així que es generen lixiviats que es poden filtrar al subsòl. També es millora el sistema de captació d'aigua del perímetre de l'abocador.

A més, es millorarà el sistema de seguiment ambiental de l'aqüífer mitjançant la construcció de nous piezòmetres i l'automatització de la presa de mesures sobre la qualitat de les guas.

Igualment es preveu construir un nou netejador de camions d'Emaya per millorar les condicions de l'actual, situat als voltants de l'abocador.

El projecte també ha rebut el vistiplau de la Direcció General de Residus i de Recursos Hídrics del Govern i actualment es troba en fase de licitació.

D'altra banda, l'Ajuntament ha recordat que s'està construint una nova depuradora per al tractament de lixiviats dels abocadors. La nova instal·lació incrementa la capacitat de depuració i modifica el sistema passant a osmosi. Aquesta construcció ha suposat una inversió de més d'1,2 milions.

Així mateix, Cort ha recalcat que dins del pla de gestió de l'abocador s'està licitant el tancament de les bases de lixiviats i que s'executen de forma continuada tasques de manteniment per a la seguretat ambiental.

Notícies més vistes Avui