• dimecres 29 de març del 2023

Cort avalua fins a 37 exemplars de palmeres de l'avinguda Gabriel Roca

img

PALMA, 1 Ago.

Un equip de tècnics durà a terme aquest dilluns, entre les 08.00 i les 15.00 hores, l'avaluació de l'estat de 37 exemplars de palmeres situades al llarg de l'avinguda Gabriel Roca, entre la plaça Mediterrània i els voltants de la plaça de Sant Diumenge de la Calçada.

En una nota de premsa, Cort ha explicat que aquesta actuació s'emmarca en el pla de gestió de l'arbrat de Palma que indica la periodicitat d'aquestes avaluacions en funció de la tipologia d'arbre i de la situació a la ciutat.

Així, segons el tipus d'arbrat, aquestes avaluacions es duen a terme cada tres mesos, cada any o cada dos. L'Ajuntament ha recordat que al febrer aquestes proves ja es van realitzar a diferents exemplars de palmera situats al passeig Sagrera.

Després de realitzar una revisió visual, els tècnics duran a terme durant aquest dilluns unes proves dinàmiques i de anàlisi instrumental amb cadascun dels exemplars.

Així, s'empra un aparell anomenat resistògraf que avalua mitjançant una sonda els punts de confluència de càrregues, així com enduriments o esquerdes al tronc de l'arbre i aporta dades sobre la resistència i el teixit de l'arbre.

Aquestes proves es complementen amb altres instruments específics com inclinòmetres que registren dades d'inclinació de l'estructura i sensors 'Tree Guard' que monitoregen l'estat de les palmeres durant un període de temps.

Les dades d'aquesta avaluació són necessàries per determinar si alguns arbres han de ser talats o substituïts a causa del risc de caiguda. Les avaluacions de l‟estat de l‟arbrat de Palma s‟efectuen a través de l‟empresa encarregada Tecnigral SL.

XOX

Notícies més vistes Avui