• dissabte 28 de gener del 2023

Cort comença les obres de la plaça de Sant Jordi licitades en 450.852 euros

img

PALMA, 11 Oct.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha anunciat, aquest dimarts , l'inici de les obres del projecte de la plaça del Poble de Sant Jordi, que estan licitades per una quantia de 450.852 euros.

En una nota de premsa, Cort ha indicat que l'objectiu és que estiguin acabades a l'abril. El disseny de la nova plaça de Sant Jordi s'ha realitzat amb la participació dels veïns en un procés previ de recollida de propostes i idees.

D'aquest procés de participació van sorgir tres premisses que han condicionat el projecte: una plaça més verda i amable, amb un espai diàfan més gran per acollir les activitats habituals i pacificar el trànsit per connectar-la amb l'escola.

En aquest sentit, Truyol ha ressaltat que “aquesta nova plaça exemplifica un urbanisme amable i que escolta els veïns a l'hora de decidir les infraestructures i serveis que demanen”.

La regidora també ha valorat que el projecte ha estat elaborat per un equip que va resultar guanyador d'un concurs d'idees , concretament, LMPV&CT, UTE. Un equip format pels arquitectes Martí Lucena, Antonio Pérez-Villegas, Lucía Cabot, Guillem Tomàs i Antònia Mayol.

El projecte recull les idees plantejades a les bases del concurs: restringir el trànsit rodat als carrers perimetrals i ampliar la superfície de la plaça, millorar-ne l'accessibilitat i adequar l'espai a la flexibilitat requerida per als esdeveniments que se solen realitzar.

La nova plaça comptarà amb un paviment unitari, a més es defineixen dos espais enjardinats amb arbres, creant espais d'ombra a la plaça. El segon d'aquests espais és un talús per separar el trànsit rodat de la zona de pas per a vianants, i així augmentar la seguretat dels veïns de Sant Jordi.

A més, segons les demandes d'Emaya, l'obra també contempla una sèrie d'actuacions per substituir la xarxa de clavegueram sanitari i d'aigua potable.

El projecte s'ha millorat i el desnivell, és a dir, la diferència de cotes entre les parts més allunyades són una mica menors que les previstes, cosa que permetrà que el banc i petit muret que delimita a la zona de l'escola sigui menor del previst.

XOX

Notícies més vistes Avui