Cort es desvincula de la conferència de Gil-White: "L'Ajuntament no organitza ni patrocina, només cedeix els espais".

Cort es desvincula de la conferència de Gil-White:

PALMA, 24 de gener.

L'Ajuntament de Palma s'ha desmarcat de la conferència de Francisco Gil-White que es desenvoluparà a la Biblioteca de Cort aquest dimecres i ha argumentat que el Consistori "ni organitza ni patrocina" aquestes qüestions.

"L'Ajuntament només deixa els espais a entitats ciutadanes que, en temps i forma, els sol·liciten per dur a terme una activitat, en aquest cas una conferència", ha ressaltat la portaveu de Cort aquest dimecres en roda de premsa, preguntada a aquest respecte pels mitjans de comunicació.

Convieneix recordar que Ciutadans per Palestina ha convocat una concentració a la plaça de Cort aquest dimecres en el marc d'aquesta conferència oferida per l'antropòleg Gil-White, qui "justifica el genocidi d'Israel contra el poble palestí", segons els organitzadors de la concentració.

Interrogada per aquesta qüestió, Celeste s'ha limitat a reiterar que l'equip de govern "defensa la llibertat de les entitats ciutadanes per dur a terme activitats que siguin absolutament legals en les instal·lacions que són de tots, les municipals".

"Ha de quedar clar que l'Ajuntament ni organitza ni patrocina cap d'aquestes qüestions, només deixa els espais a entitats ciutadanes que, en temps i forma, els sol·liciten per dur a terme una activitat", ha repetit la portaveu municipal, qui ha opinat que això "només respon al compromís de Cort amb el respecte absolut a la llibertat d'expressió i pensament".

En aquesta mateixa línia, també ha recordat que al novembre es va dur a terme una xerrada al Centre Flassaders sota el títol 'Aturem el genocidi a Gaza'.

"Als espais municipals hi cap tothom; l'equip de govern no és ningú per dir què es parla, qui ho parla i a qui s'hi convida", ha acabat Celeste, esperant que la conferència d'aquest dimecres "es pugui desenvolupar de forma normalitzada i que tothom respecti el dret democràtic de les persones a reunir-se".

Tags

Categoría

Illes Balears